Blockchain Stories
Goud tikt nieuwe ATH aan, kan Bitcoin volgen?
Bitcoin Nieuws

Goud tikt nieuwe ATH aan, kan Bitcoin volgen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Goud en Bitcoin lijken twee totaal verschillende financiële producten te zijn. Qua herkomst, intrinsieke waarde, achterliggende technologie en dergelijke is dat absoluut het geval. Maar, Bitcoin en goud vertonen ook de nodige gelijkenissen. Zowel qua waardestijging als qua patroon dat beide financiële producten volgen. Daarbij valt vooral op dat Bitcoin veelal de goudprijs volgt. Stijgt de goudprijs? Dan is een stijging van Bitcoin binnen korte tijd eerder regel dan uitzondering. Dat biedt op dit moment veel kansen, aangezien juist goud in de afgelopen periode flink gestegen is. Vandaag, 26 september, tikte goud zelfs een nieuwe all time high aan. Wat betekent dit voor Bitcoin?

Het verband tussen goud en Bitcoin

Het verband tussen goud en Bitcoin is duidelijk. Zodra de goudprijs stijgt, stijgt op termijn de Bitcoin koers ook. Dit komt onder meer doordat deze beide financiële producten volledig losstaan van inflatie. Dit zijn dan ook direct de enige twee financiële producten waarmee je op een duurzame manier je vermogen kunt beschermen. Aangezien de inflatie nog steeds hoog is, zijn veel investeerders op zoek naar de juiste manieren om hun vermogen te beschermen. Zowel goud als Bitcoin bieden daarvoor de gewenste uitkomst.

Dat beide financiële producten hetzelfde patroon volgen, wordt duidelijk als je naar onderstaande grafieken kijkt. De grafiek aan de linkerkant geeft de prijsontwikkeling van goud aan, terwijl de grafiek aan rechterkant de prijsontwikkeling van Bitcoin aangeeft:

Wat daarin opvalt? Vooral dat beide koersen op hetzelfde moment pieken en dalen. Leg beide grafieken maar eens over elkaar heen en vergelijk daarbij de prijsontwikkelingen. Gelukkig heeft een vriendelijke X-gebruiker dat al gedaan. Kijk maar eens naar deze grafiek:

Nieuwe all time high voor goud

Vandaag is de goudprijs verder en verder gestegen. De goudprijs heeft zelfs een nieuwe all time high aangetikt, waardoor het eigenlijk de verwachting is dat Bitcoin niet achter kan blijven.   

Daarbovenop komt ook nog de recente Bitcoin halving. Deze halving vond al in april plaats, maar brengt eigenlijk altijd een vertragend effect met zich mee. Dat was in de jaren 2016 en 2020 in ieder geval wel zo. In die jaren duurde het gemiddeld zo’n 160 dagen voordat de Bitcoin koers een bullrun inzette. We zitten nu ook op ongeveer 160 dagen na de Bitcoin halving in april 2024.

De analist Elja Boom raadt daarbij aan om goed naar het verband tussen goud, Bitcoin en de halving te kijken. In onderstaande grafiek licht hij dit toe, inclusief het advies om vooral uit te zoomen:

Het algehele plaatje is duidelijk: de goudprijs is flink gestegen, terwijl Bitcoin eigenlijk altijd het patroon van de goudprijs volgt. Dit houdt in dat BTC ook zomaar naar een nieuwe all time high toe kan groeien. Met het oog op onder meer de Bitcoin halving, de renteverlaging van de FED en het bullish sentiment in de markt lijken alle seinen op groen te staan. Wat denk jij? Kan de Bitcoin koers ook in 2024 een nieuwe all time high aantikken, net zoals goud?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu te maken met belangrijke weerstandszones

Timo Bruinsma

Nieuwe cryptogolf? QCP ziet kansen door versoepeling centrale banken

Julian Smits

Memecoins weer in trek? Flinke stijging in de laatste 24 uur

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu