Blockchain Stories
Dogecoin whales in beweging: RSI waarschuwt voor correctie
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin whales in beweging: RSI waarschuwt voor correctie

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (DOGE) heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen, vooral door een recente toename in activiteit van zogenaamde “whales” grote investeerders die aanzienlijke hoeveelheden cryptomunten bezitten en verhandelen. Deze activiteit lijkt te wijzen op mogelijke grote prijsbewegingen in de nabije toekomst.

Dogecoin whale activiteit

De afgelopen 24 uur is er een opmerkelijke stijging geweest in de grote transacties van Dogecoin. Het aantal transacties steeg met 63%, waarbij whales maar liefst 65,41 miljard DOGE verplaatsten. Dit vertegenwoordigt 41% van het totale aanbod van Dogecoin. Het feit dat zulke grote spelers in beweging komen, kan leiden tot verhoogde marktvolatiliteit.

dogecoin koersgrafiek 2024
Bron: IntoTheBlock

Als je niet bekend bent met het concept van “whales”, kun je ze vergelijken met reuzen in een vijver vol kleine vissen. Wanneer zij grote bewegingen maken, veroorzaken ze golven die de hele vijver beรฏnvloeden. Zo ook in de cryptomarkt; wanneer whales grote hoeveelheden DOGE kopen of verkopen, volgt de markt vaak hun bewegingen.

Sociale activiteit rond Dogecoin

Naast de toename in whale activiteit, is er ook een stijgende lijn te zien in de sociale activiteit rond Dogecoin. Sociale activiteit kan een belangrijke indicator zijn van marktsentiment. Hoe vaker mensen over een bepaalde cryptomunt praten, hoe meer aandacht en interesse deze munt krijgt, wat vaak resulteert in een toename van de vraag.

Dogecoin volume
Bron: Santiment

De afgelopen drie dagen is het aantal gesprekken en posts over Dogecoin op sociale media aanzienlijk toegenomen. Dit kan betekenen dat meer nieuwe investeerders geรฏnteresseerd raken en willen instappen, wat de prijs verder kan opdrijven.

Onvoorspelbare RSI en marktcorrectie

Hoewel de toegenomen whale activiteit en sociale volume gunstig lijken, geeft de onvoorspelbare RSI nu echter een waarschuwing af voor een mogelijke kortetermijncorrectie. De onvoorspelbare RSI is een indicator die helpt bij het identificeren van overbought (te veel gekocht) of oversold (te veel verkocht) condities in de markt.

Een bearish crossover van deze indicator suggereert dat de markt mogelijk een kleine terugval kan ervaren voordat er weer een opwaartse beweging plaatsvindt.

Je kunt de onvoorspelbare RSI vergelijken met een weersvoorspelling voor investeerders. Net zoals een voorspelling je waarschuwt voor een mogelijke regenbui, waarschuwt de onvoorspelbare RSI voor prijsdaling op korte termijn. Hoewel de algemene trend positiever kan zijn, is het belangrijk om voorzichtig te blijven en goed naar de markt te kijken.

dogecoin koersgrafiek september2024
Dogecoin handelt rond een koers van $0,114. Bron: TradingView

In deze onzekere tijden is het cruciaal voor investeerders om goed geรฏnformeerd te blijven en zich bewust te zijn van mogelijke marktbewegingen. De recente activiteit van whales en de stijgende sociale volume suggereren dat er interessante tijden aankomen voor Dogecoin. Toch is het belangrijk om te wachten op duidelijke signalen voordat je grote investeringsbeslissingen neemt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

3 redenen waarom ETH niet mee kan met BTC

Scott

Oktober: De maand voor memecoins DOGE, SHIB, PEPE en WIF!

Julian Smits

LayerZero stijgt 13% na Airdrop: Zet de rally zich voort?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu