Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s blijven maar groene cijfers noteren
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s blijven maar groene cijfers noteren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na de lancering van de Bitcoin Spot ETF’s waren de verwachtingen hooggespannen. Analisten dachten dat deze ETF’s bij zouden dragen aan een flinke koersstijging van Bitcoin. Ook waren analisten van mening dat juist de ETF’s voor een brede adoptie van crypto zouden zorgen. Van deze verwachtingen is vooralsnog niks uitgekomen. Vanaf het begin hebben de Bitcoin ETF’s het al lastig, mede verschillende factoren die flink tegen hebben gezeten. Toch lijkt de zon nu weer volledig voor de Bitcoin ETF’s te schijnen. De Bitcoin ETF’s blijven namelijk maar groene cijfers noteren. Zo ook gister, 25 september, weer.

Instroom van $106 miljoen

De Bitcoin ETF’s noteerden op 25 september een totale instroom van $105,9 miljoen. Een indrukwekkend getal, waarmee ook een passend vervolg werd gegeven op 24 september. Op die dag noteerden de ETF’s namelijk een instroom van $136 miljoen. Ook de dag ervoor waren positief voor de Bitcoin ETF’s, gezien de instroom van iets meer dan $4 miljoen.

Met de instroom van meer dan $105 miljoen is er nu sprake van een 5-daagse streak. Alle afgelopen 5 dagen werden door de Bitcoin ETF’s met groene cijfers afgesloten, waardoor er rondom deze ETF’s nu min of meer een bullish sentiment lijkt te ontstaan. Dit kan uiteraard niet los worden gezien van de stijging van de Bitcoin koers. De ETF’s laten in ieder geval zien dat ze perfect in het spoor (kunnen) blijven van Bitcoin zelf.

Wisselende prestaties

De algemene prestaties van de Bitcoin ETF’s waren gister dus zeer positief. Tegelijkertijd waren er ook behoorlijk wisselende prestaties. Meerdere ETF’s vertoonden geen activiteit gister; dat zijn de kolommen waarin in bovenstaande tweet ‘0.0’ staat.

De BlackRock IBIT Bitcoin ETF blonk gister uit met een totale instroom van $184,4 miljoen. Dit is ongetwijfeld één van de beste dagen ooit geweest voor deze ETF. De Fidelity Bitcoin ETF moest echter genoegen nemen met een uitstroom van $33,2 miljoen. Ook de ARKB Bitcoin ETF moest een fors verlies slikken: $47,4 miljoen om precies te zijn.

Daartegenover staat dus de positieve dag van de BlackRock IBIT Bitcoin ETF. Deze ETF noteerde gister de grootste instroom sinds precies een maand geleden. Daarmee lijkt de belangrijkste, en grootste ETF, de weg definitief naar boven ingezet te hebben.

Wat geeft deze positieve streak aan?

De Bitcoin ETF’s lijken zich weer volledig herpakt te hebben. De afgelopen maand was alles behalve positief, aangezien de ETF’s bijna dagelijks een forse uitstroom moesten noteren. De afgelopen 5 dagen zijn daarentegen weer heel positief. Zoals hierboven al aangegeven, is dit grotendeels te danken aan de Bitcoin koers. Doordat deze koers stijgende is, heerst er momenteel veel beleggersvertrouwen. Dat uit zich ook in nieuwe investeringen van beleggers in de Bitcoin ETF’s.

Het algehele marktsentiment doet ook een hoop goed. De verwachtingen rondom Bitcoin zijn hooggespannen, met name voor de rest van dit kalenderjaar. Verschillende investeerders spelen hier op in door weer in Bitcoin te investeren. De keuze voor Bitcoin ETF’s is daarbij logisch, gezien de ideale mogelijkheid tot risicospreiding.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Polymarket zegt dat Ethereum dit jaar geen record haalt. Maar waarom?

Michel Borggreve

Solana komt eindelijk boven een koers van $150 uit

Scott

Starknet rally van 14%: Zal STRK nu de $0,50 grens doorbreken?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu