Blockchain Stories
Billy Markus heeft alleen Dogecoin gemaakt, niet Bitcoin
Altcoin Memecoin Nieuws

Billy Markus heeft alleen Dogecoin gemaakt, niet Bitcoin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recentelijk deden geruchten de ronde over Dogecoin (Ticker: DOGE) mede oprichter Billy Markus en zijn mogelijke connectie met Bitcoin (Ticker: BTC) en andere belangrijke cryptocurrencies. 

Veel van deze speculaties komen voort uit zijn gebruikersnaam op X (voorheen Twitter), “Shibetoshi Nakamoto”, een humoristische verwijzing naar de mysterieuze maker van BTC, Satoshi Nakamoto. 

Ondanks deze bijnaam heeft Markus herhaaldelijk afstand genomen van elke betrokkenheid bij Bitcoin, waarbij hij zijn focus op DOGE benadrukte en de claims als internetgeruchten wegwuifde.

Dogecoin mede oprichter geeft duidelijkheid

Onlangs reageerde Markus echter rechtstreeks op de groeiende speculaties op X en zei: 

Ik wil nogmaals herhalen dat ik geen cryptocurrency heb gemaakt, behalve Dogecoin in 2013 (en Bells daarvoor), en ik heb sinds 2014 niet meer aan een cryptocurrency gewerkt en zal nooit meer aan een cryptocurrency werken sinds die twee.

Hij voegde hieraan toe: 

Alles wat beweert dat ik erbij betrokken ben, is een leugen.

De uitwisseling nam een komische wending toen X influencer Ian Miles Cheong grapte: 

Maar je hebt Bitcoin uitgevonden.

Waarop Billy Markus, bekend om zijn humoristische kijk op internetgeruchten, antwoordde

Ja, en ik heb ook het internet en zuurstof uitgevonden.

Met deze geestige opmerking maakte Markus de absurditeit van dergelijke claims belachelijk en benadrukte hij de vele speculaties rondom prominente figuren in de crypto wereld.

Markus is niet Satoshi

Dat gezegd hebbende, heeft de groeiende speculatie over de identiteit van de ongrijpbare BTC maker, Satoshi Nakamoto, geleid tot verschillende theorieën die prominente figuren in de crypto wereld in verband brengen met de oprichter van Bitcoin. 

De Dogecoin medeoprichter nam echter een luchtige maar duidelijke houding aan tegen deze geruchten en verwierp ze met humor.

DOGE, gelanceerd in 2013 als een grappig alternatief voor meer serieuze digitale valuta’s zoals Bitcoin, kwam vier jaar na de lancering van BTC in 2009. Aangezien Satoshi in 2011 uit het publieke oog verdween, is het duidelijk dat de maker van Dogecoin hoogstwaarschijnlijk niet de persoon achter Bitcoin is.

Daarnaast is er ook speculatie dat de mysterieuze maker van BTC een groep ontwikkelaars zou kunnen zijn die gezamenlijk de code van de cryptocurrency hebben geperfectioneerd. De waarheid blijft echter onbekend.

DOGE en BTC

Ondertussen werd DOGE verhandeld op $0,11918, met een stijging van 8,76% in de afgelopen 24 uur en meer dan 14% wekelijkse winst. 

BTC daarentegen stond op $65,413, met een stijging van 3,51% in de afgelopen dag en een toename van 5% over de afgelopen week. 

Onze analyse van Santiment gegevens over de RSI voor beide munten bevestigde verder dat de bullish momentum hier is om te blijven.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Polygon netwerk groeit met 1000%: Gaat Polygon nu stijgen?

Timo Bruinsma

Lange termijn holders en ETF’s klaar om BTC te boosten

Timo Bruinsma

XRP’s exchange reserves stijgt, crash op komst?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu