Blockchain Stories
3 redenen waarom ETH niet mee kan met BTC
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

3 redenen waarom ETH niet mee kan met BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Over de afgelopen maand genomen staat de Bitcoin koers ongeveer 0,4% in de plus. Geen al te grote stijging, maar wel een logische stijging gezien de marktomstandigheden. Er heerst nog steeds veel onzekerheid, mede door de flink gestegen staatsschuld in Amerika. Tegelijkertijd is de Ethereum koers in dezelfde periode met 0,6% gestegen. Dit lijkt ook een klein percentage te zijn, maar staat dus wel in schril contrast met de stijging van de Bitcoin koers.

Waar komt dit verschil op dit moment vandaan? En wat is nou de hoofdreden waarom Bitcoin beter presteert dan Ethereum? Volgens analisten zijn hier 3 hoofdzakelijke redenen voor.

Reden 1: Bitcoin halving

Eerder dit jaar, in april om precies te zijn, was er weer sprake van een Bitcoin halving. Dit is een gebeurtenis die één keer in de 4 jaar plaatsvindt en van grote invloed is op de Bitcoin koers. Deze invloed is echter niet direct merkbaar, maar wel op de lange termijn. Over het algemeen stijgt de Bitcoin koers pakweg 160 á 180 dagen ná de Bitcoin halving. Laten we nu ongeveer 160 dagen na de meest recente Bitcoin halving zitten.

Deze halving is één van de redenen van de gestegen Bitcoin koers. Er bestaat echter niet zoiets als een Ethereum halving, waardoor ETH niet van ditzelfde voordeel kan ‘profiteren’. De verwachting is dat deze reden in de nabije toekomst een nog grotere invloed gaat hebben. Het is zelfs goed mogelijk dat juist de halving van Bitcoin de aanjager is van een flinke bullrun in het vierde kwartaal.

Reden 2: gedrag van crypto whales

Gister schreven wij nog een artikel over het gedrag van crypto whales. Daaruit bleek onder meer dat in het recente verleden crypto whales grote hoeveelheden Bitcoin hebben gekocht. Dit duidt in veel gevallen op een potentiële koersstijging: met de nieuwe aankopen maken de crypto whales zich klaar voor een koersstijging.

Bij Ethereum was het gedrag van de crypto whales tot voor kort echter anders. Het leek erop dat de Ethereum whales veel voorzichtiger te werk gingen. Zo waren er zelfs enkele whales die hun ETH tokens verkochten, terwijl het beste cryptokwartaal historisch gezien nog voor de deur staat. Het lijkt er nu echter op dat ook de Ethereum whales in de afgelopen dagen hun ETH bezit hebben geaccumuleerd. Ze hebben in grote getalen ETH tokens gekocht, waardoor dit mogelijk binnenkort van invloed gaat zijn op de Ethereum koers.

Reden 3: onzekerheid

Ondanks de gestegen Bitcoin koers is er nog steeds veel onzekerheid in de markt. Niemand weet hoe de staatsschuld zich in Amerika gaat ontwikkelen. Ook weet niemand wat de volgende actie van de centrale banken wereldwijd gaat worden. Er heerst simpelweg veel onzekerheid in de markt en dat is eigenlijk in het voordeel van BTC. De investeerders die wél bereid zijn om momenteel te investeren, doen dat eerder in Bitcoin dan in Ethereum. Om de doodeenvoudige reden dat Bitcoin de godfather van de digitale valuta’s is.  

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Memecoins weer in trek? Flinke stijging in de laatste 24 uur

Scott

Dogecoin whales in beweging: RSI waarschuwt voor correctie

Julian Smits

Oktober: De maand voor memecoins DOGE, SHIB, PEPE en WIF!

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu