Blockchain Stories
Telegram trading bot Banana Gun gaat slachtoffers hack compenseren
Nieuws

Telegram trading bot Banana Gun gaat slachtoffers hack compenseren

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De Telegram handelsbot Banana Gun heeft aangekondigd dat alle slachtoffers van een recente hack, waarbij $3 miljoen werd gestolen, volledig zullen worden gecompenseerd. Het team meldde dat in totaal 11 gebruikers getroffen zijn door deze aanval en dat hun verliezen zullen worden vergoed vanuit de financiรซle reserves van Banana Gun. Daarnaast maakte het team bekend dat de bots voor de Ethereum Virtual Machine (EVM) en Solana opnieuw actief zijn, zij het met een kleine beperking: een overdrachtsvertraging van twee uur.

De terugbetalingen zullen plaatsvinden zonder dat er tokens verkocht worden, en alle bedragen komen direct uit de reserves van Banana Gun. De hack, die plaatsvond op 19 september, was specifiek gericht op ervaren cryptohandelaren en influencers binnen de cryptogemeenschap. Volgens Banana Gun ging het om een zeer gerichte aanval waarbij de aanvaller de wallets van de slachtoffers handmatig leeghaalde op het moment dat ze communiceerden met de bot.

Banana Gun is weer in werking

Kwaadwillende hackers slaagden erin om zowel de Solana als de EVM bots te compromitteren voordat het team deze tijdelijk offline haalde. De bots zijn nu weer in werking, maar met de genoemde beperking van een twee uur durende vertraging bij transacties. Het team benadrukte dat de hack plaatsvond doordat de aanvallers misbruik maakten van een kwetsbaarheid in het berichtensysteem van Telegram, wat hen in staat stelde om handmatig crypto overdrachten uit te voeren. Inmiddels is de kwetsbaarheid verholpen en zijn er extra beveiligingsmaatregelen getroffen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Een belangrijke verbetering die Banana Gun heeft doorgevoerd is de implementatie van een overdrachtsvertraging van twee uur op zowel de EVM als de Solana bots. Daarnaast werkt het team aan het toevoegen van tweefactorauthenticatie voor alle transacties. Ook voeren ze een uitgebreide analyse uit van zowel de voor- als achterkant van hun systemen om potentiรซle zwakke plekken in de toekomst beter te kunnen identificeren en verhelpen. Banana Gun plaatste zelf een melding van de hack op social media.

Andere servers en samenwerking met beveiligingsbedrijf

Om verdere aanvallen te voorkomen, is het Banana Gun team overgestapt naar nieuwe servers en heeft het de back-end opnieuw geconfigureerd. Daarnaast heeft het team een samenwerking opgezet met Security Alliance, een toonaangevend beveiligingsbedrijf binnen de Web3-sector, om hun systemen beter te beveiligen. Ook zijn er plannen om meer uitgebreide audits uit te voeren op zowel de Telegram bots als hun webapplicaties om toekomstige beveiligingsrisico’s tijdig te kunnen opsporen.

Dit incident deed zich voor slechts twee maanden nadat WazirX, een grote Indiase cryptobeurs, slachtoffer werd van een hack waarbij $235 miljoen werd gestolen uit een Multisig wallet. De gestolen tegoeden werden toen omgezet in verschillende cryptovaluta’s, waaronder Tether (USDT), Pepe (PEPE) en Gala (GALA), alvorens de hacker deze activa in Ether (ETH) omzette.

In dezelfde periode waarschuwde het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) voor de toenemende dreiging van Noord-Koreaanse hackers die zich richten op bedrijven binnen de cryptowereld. Deze cybercriminelen zouden digitale activa stelen door zich te richten op medewerkers van crypto-bedrijven.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Vroege Ethereum investeerder komt opeens in actie

Scott

SEC stelt goedkeuring optiehandel Ethereum ETF’s uit tot november

Michel Borggreve

Bitcoin vs. goud: Zal BTC in 2025 goud overtreffen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu