Blockchain Stories
SEC stelt goedkeuring optiehandel Ethereum ETF’s uit tot november
ETF Nieuws

SEC stelt goedkeuring optiehandel Ethereum ETF’s uit tot november

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Op 23 september 2024 kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan dat de beoordelingsperiode voor verschillende Ethereum ETF aanvragen werd verlengd. Het gaat om aanvragen voor de iShares Ethereum Trust (ETHA) van BlackRock, de Ethereum ETF (ETHW) van Bitwise, de Ethereum Trust (ETHE) van Grayscale en de Ethereum Mini Trust (ETH). Deze fondsen zijn in afwachting van goedkeuring van de SEC om optiehandel mogelijk te maken.

SEC verplaatst deadline beslissing over Ethereum ETFโ€™s

De SEC heeft echter besloten om de beslissing over deze goedkeuring uit te stellen. In plaats van een besluit te nemen tegen de oorspronkelijke deadlines van 26 en 27 september 2024, heeft de beurswaakhond de nieuwe beslisdata verplaatst naar 10 en 11 november 2024. Dit uitstel valt onder Sectie 19(b)(2) van de Securities Exchange Act, die de SEC toestaat om meer tijd te nemen voor de beoordeling van dergelijke voorstellen. De SEC verklaarde dat ze meer tijd nodig heeft om de implicaties van deze nieuwe producten zorgvuldig te overwegen.

Voor BlackRockโ€™s ETHA product, dat via de Nasdaq ISE loopt, benadrukte de SEC dat er extra tijd nodig was om de voorgestelde wijzigingen te onderzoeken. Ook Bitwise en Grayscale wachten op een vergelijkbare goedkeuring voor hun op Ethereum gebaseerde ETF’s, waarbij zij hun verzoeken hebben ingediend bij NYSE American LLC.

Optiehandel op Bitcoin wel goedgekeurd

De SECโ€™s behoedzaamheid bij het behandelen van Ethereum ETF aanvragen komt kort na haar goedkeuring van optiehandel op Bitcoin ETF’s. Zo kreeg BlackRock onlangs toestemming voor optiehandel op de iShares Bitcoin Trust (IBIT). Deze goedkeuring werd echter vergezeld van strikte beperkingen om de risicoโ€™s van marktmanipulatie in toom te houden. Dit benadrukt de voorzichtige houding van de SEC bij het toestaan van handel in nieuwe cryptoproducten, vooral in een markt die bekendstaat om zijn volatiliteit en potentiรซle risicoโ€™s voor beleggers.

Groeiende interesse van beleggers in crypto

De voorstellen om optiehandel mogelijk te maken voor zowel Bitcoin als Ethereum ETFโ€™s weerspiegelen de groeiende interesse van investeerders. Optiehandel geeft handelaren de mogelijkheid om te speculeren op prijsbewegingen van de onderliggende activa of om zich in te dekken tegen mogelijke verliezen. Vooral in de cryptomarkt, waar volatiliteit de norm is, biedt optiehandel een extra laag flexibiliteit en risicomanagement. Beleggers kunnen zo op een meer strategische manier inspelen op de koersbewegingen van cryptovaluta, zonder direct blootgesteld te zijn aan de volledige volatiliteit van de markt.

Eerder had Catherine Clay, Executive Vice President en Global Head of Derivatives bij CBOE Global Markets, al de voordelen van optiehandel op de cryptomarkt benadrukt. Volgens haar biedt het gebruik van opties beleggers belangrijke hulpmiddelen om risicoโ€™s te beperken en op een gedefinieerde manier blootstelling te krijgen aan digitale activa zoals Bitcoin. Ze stelde dat optiehandel kan helpen om de cryptomarkt toegankelijker en minder riskant te maken voor institutionele en particuliere beleggers.

Deze ontwikkeling laat zien hoe de SEC een zorgvuldige balans probeert te vinden tussen innovatie in de financiรซle markten en bescherming van beleggers, vooral in de cryptosector, waar de risico’s groot kunnen zijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Telegram trading bot Banana Gun gaat slachtoffers hack compenseren

Michel Borggreve

Bitcoin vs. goud: Zal BTC in 2025 goud overtreffen?

Timo Bruinsma

Zal hernieuwde interesse de rally van Bitcoin veroorzaken?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu