Blockchain Stories
Kunnen de Bitcoin ETF’s het spoor van Bitcoin volgen?
Bitcoin ETF Nieuws

Kunnen de Bitcoin ETF’s het spoor van Bitcoin volgen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers blijft maar stijgen, stijgen en nog eens stijgen. De koers is zelfs boven het weerstandsniveau van $64.000 gekomen, hoewel de koers daarna weer lichtelijk gedaald is. Desalniettemin zijn de recente prestaties van Bitcoin meer dan acceptabel te noemen. Geldt dit ook voor de recente prestaties van de Bitcoin ETF’s? Ja, het lijkt er wel op! Deze ETF’s vechten al langere tijd tegen de bierkaai, maar weten nu perfect het spoort van Bitcoin te volgen.

Instroom van meer dan $135 miljoen

Op dinsdag 24 september is er sprake geweest van een instroom van meer dan $135 miljoen. Daarmee geven de Bitcoin ETF’s een passend vervolg aan de afgelopen dagen, waarin ook met enige regelmaat forse instromen genoteerd werden.

Deze forse instroom is om meerdere redenen positief te noemen. Ten eerste omdat dit voor de Bitcoin ETF’s zelf een goed teken is. De ETF’s gaan mogelijk eindelijk hun verwachtingen waarmaken. Door dergelijke instromen is het bovendien meer dan goed mogelijk dat ook andere investeerders besluiten om hun geld in Bitcoin ETF’s te stoppen. Een dergelijke instroom roept immers ongemerkt FOMO op bij investeerders.

Ten tweede is het positief om te zien dat de ETF’s de bewegingen van Bitcoin kunnen volgen. Aangezien Bitcoin zomaar in het vierde kwartaal van dit jaar hard kan stijgen, kunnen de ETF’s daar ook optimaal van profiteren. Daar heeft het nu in ieder geval wel alle schijn van. De ETF’s weten de bewegingen van Bitcoin namelijk aardig te ‘kopiëren’.

Ten derde kan zo’n instroom bijdragen aan de adoptie van de Bitcoin ETF’s. Voor veel investeerders is crypto nog steeds een onbekend gebied. Zij geven daarom, in veel gevallen, de voorkeur aan relatief veilige investeringsmogelijkheden. In de wereld van Bitcoin is die eer weggelegd voor de Bitcoin ETF’s. Met een dergelijke instroom zoals gister laten de Bitcoin ETF’s zien dat ze inderdaad betrouwbaar zijn.

Goede prestaties van de BlackRock ETF

Op 24 september viel nog één ding op: de goede prestaties van de BlackRock Bitcoin ETF. Deze ETF leek langere tijd min of meer stil te staan, maar daar is gister absoluut verandering ingekomen. Deze ETF noteerde op 24 september namelijk een instroom van meer dan $98 miljoen. Daarmee is de BlackRock Spot ETF grotendeels verantwoordelijk voor de zeer positieve dag voor de Bitcoin ETF’s.

Toegenomen marktkapitalisatie

Dat de BTC Spot ETF’s aan een opmars zijn begonnen, blijkt ook uit de marktkapitalisatie. Uit onderstaande tweet blijkt immers dat de totale Bitcoin instroom ETF marktkapitalisatie verder en verder toeneemt:

Dit laat zien dat deze ETF’s beetje bij beetje ‘geaccepteerd’ worden door investeerders. Zoals elk ander financieel product, hebben ook de Bitcoin Spot ETF’s met een bepaalde aanloopfase te maken gehad. Deze fase lijkt nu tot het verleden te behoren. Goed nieuws? Ja, zonder enige twijfel. Dit wekt immers meer vertrouwen op bij andere investeerders, waardoor de Bitcoin ETF marktkapitalisatie alleen maar verder toe kan nemen. Zéker als Bitcoin in het vierde kwartaal van 2024 echt gaat knallen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OpenAI rolt eindelijk geavanceerde spraakfunctie voor gebruikers uit

Michel Borggreve

Wat verklaart nu de alsmaar stijgende Bitcoin koers?

Scott

Vroege Ethereum investeerder komt opeens in actie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu