Blockchain Stories
Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf en $11 miljard boete
Nieuws

Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf en $11 miljard boete

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Caroline Ellison, voormalig CEO van Alameda Research en ex FTX insider, is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. 

De rechtbank heeft haar ook bevolen om $11 miljard terug te betalen, ondanks haar aanzienlijke steun in de zaak. 

Ze was een belangrijke getuige die haar voormalige zakenpartner, vriend en oprichter van het failliete FTX, Sam Bankman Fried (SBF), zag veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf.

Verwachtingen en uitspraken van de rechter

De meeste waarnemers hadden een mildere straf voor haar verwacht, gezien haar sleutelrol in de vervolging van haar voormalige partner. 

US District Judge Lewis Kaplan, die ook de straf van SBF uitsprak, prees Ellison voor haar samenwerking. Hij merkte echter op dat de zaak ernstig was en dat ze niet met een lichte straf kon ontsnappen.ย 

In een zaak als deze kan er geen ‘get out of jail free’ kaart zijn.

Kaplan voegde eraan toe dat de straf een afschrikking moet zijn voor andere crypto fraudeurs.

Een nieuw hoofdstuk voor FTX

Als CEO van FTX’s handels dochter Alameda Research was Ellison een sleutelpersoon in de FTX saga. De fraude rondom FTX hield in dat klant fondsen (miljarden dollars) van de beurs verkeerd werden gebruikt, naar verluidt voor risicovolle handelsposities die door Alameda Research werden ingenomen. 

Ze gebruikte de fondsen van klanten zonder hun toestemming of kennis, wat haar betrokkenheid bij de fraude vergrootte. Deze slechte risicomanagementstrategie droeg bij aan de ondergang van FTX.

In december 2022 werd Ellison beschuldigd van witwassen, fraude en het overtreden van campagne financieringswetten. Ze pleitte schuldig en stemde ermee in om samen te werken met de autoriteiten voor een verkorte gevangenisstraf. 

Hoewel haar straf van twee jaar niet te vergelijken is met SBFโ€™s 24 jaar, verwachten sommige waarnemers, zoals James Seyffart van Bloomberg, dit niet.ย 

Toen het verder ging, dacht ik dat het misschien in maanden in plaats van jaren gemeten zou worden. Ik zou eerlijk gezegd onder de twee jaar hebben gewed vlak voordat het werd aangekondigd.

Toekomstige straffen

Naast de gevangenisstraf van twee jaar en de boete van $11 miljard, zal Ellison na de straf drie jaar proeftijd ondergaan. De straf gaat in op 7 november 2024. 

De veroordeling van Ellison markeert het einde van een ander hoofdstuk voor de failliete beurs na de implosie in 2022. De rechtbank zal Gary Wang, co founder van FTX, in oktober 2024 veroordelen. Nishad Singh, de voormalige directeur van Engineering, zal zijn straf in november 2024 ontvangen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ610 aan bonussen met de Bybit Card en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Hoe de VS China’s dominantie inhaalt als het gaat om Bitcoin mining

Timo Bruinsma

Analyseren van de 30% prijsstijging en volumetoename van Dogwifihat

Timo Bruinsma

Bybit lanceert islamitische (Sharia compliant) cryptorekeningen voor moslims

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu