Blockchain Stories
Bybit lanceert islamitische (Sharia compliant) cryptorekeningen voor moslims
Bybit Crypto Exchange Nieuws Persbericht

Bybit lanceert islamitische (Sharia compliant) cryptorekeningen voor moslims

Start met tot $40 gratis crypto bij Bybit

Start nu

De crypto exchange Bybit heeft onlangs een nieuwe stap gezet door Sharia compliant cryptorekeningen te lanceren, speciaal gericht op moslimbeleggers wereldwijd. Deze rekeningen zijn ontworpen in lijn met islamitische financiรซle principes, die onder meer verbieden om rente (Riba) te heffen of te betalen. Dit nieuwe aanbod maakt het mogelijk voor moslimbeleggers om op een ethisch verantwoorde manier deel te nemen aan de snelgroeiende wereld van cryptovaluta.

Bybit powered by SATOS (de Nederlandse tak van Bybit) biedt deze moslim cryptorekening nog niet aan, maar dit wordt binnenkort verwacht. Je kan hier alvast een account aanmaken, zodat je klaar bent voor de lancering.

Sharia compliant cryptoproducten

Bybit heeft in samenwerking met ZICO Shariah, een adviesbureau gevestigd in Kuala Lumpur dat zich specialiseert in islamitische wetgeving, een reeks producten ontwikkeld die voldoen aan de Sharia regels. Het nieuwe account biedt onder andere spot trading aan voor 75 Sharia compliant tokens. Dit betekent dat de tokens voldoen aan de ethische en financiรซle voorschriften van de islam.

Naast deze tokens introduceert Bybit ook twee geautomatiseerde handelsbots: een spot grid bot en een DCA (dollar-cost averaging) bot, die beleggers helpen om op een gestroomlijnde manier te investeren zonder de noodzaak van rente.

Dit aanbod komt op een cruciaal moment. Veel moslimbeleggers waren tot nu toe terughoudend om de cryptomarkt te betreden vanwege de onzekerheid over de vraag of deze als halal (toegestaan) of haram (verboden) kan worden beschouwd volgens de islamitische leer. Bybit speelt hierop in door een product aan te bieden dat specifiek is afgestemd op de religieuze en ethische behoeften van deze groep investeerders.

Belang van Sharia certificering

Om er zeker van te zijn dat de aangeboden diensten echt voldoen aan de islamitische regels, heeft Bybit twee certificeringen ontvangen van zowel ZICO Shariah als CryptoHalal, een andere grote speler op het gebied van islamitische financiรซle adviezen. Dit onderstreept de toewijding van de cryptobeurs om volledig Sharia conforme diensten te leveren.

Volgens Ben Zhou, CEO van Bybit, vult deze lancering een belangrijke gat in de markt. Er zijn wereldwijd bijna 1,9 miljard moslims, en veel van hen hebben vanwege religieuze overtuigingen geen toegang tot de reguliere financiรซle markten of cryptodiensten. Dit initiatief van Bybit kan hen nu een veilige en conforme ingang bieden naar de wereld van crypto investeringen.

Rentevrij handelen volgens islamitische principes

Een van de belangrijkste principes binnen de islamitische financiรซle wetgeving is het verbod op rente, wat bekendstaat als โ€œRibaโ€. Dit heeft als gevolg dat moslimbeleggers geen gebruik kunnen maken van veel traditionele financiรซle producten die op rente gebaseerd zijn, zoals leningen of crypto staking. In de wereld van crypto zijn er ook veel platforms die rente bieden op fondsen, wat voor moslims een barriรจre vormt. Bybit omzeilt dit door geen enkele vorm van rente in rekening te brengen op zowel trades als fondsen.

Bybit heeft een eenvoudige kostenstructuur geรฏmplementeerd, waarbij ze transparant zijn over de kosten en geen verborgen kosten hanteren. Dit alles zorgt ervoor dat het handelen via deze rekeningen ethisch verantwoord en volledig legaal is binnen de islamitische wetgeving.

Groei van de islamitische financiรซle markt

Bybitโ€™s introductie van deze islamitische cryptorekeningen speelt in op de snelgroeiende islamitische economie. Deze markt is wereldwijd naar schatting 2,3 biljoen dollar waard en groeit snel, vooral in regioโ€™s zoals het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Aziรซ. Door deze nieuwe dienst aan te bieden, weet Bybit zich te positioneren als een belangrijke speler in een groeiende markt die tot nu toe grotendeels onbenut was door de cryptosector.

Deze lancering onderstreept de inzet van Bybit om diversiteit en inclusie in de cryptowereld te bevorderen, en biedt moslimbeleggers een veilige, Sharia compliant manier om te investeren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ610 aan bonussen met de Bybit Card en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf en $11 miljard boete

Timo Bruinsma

Analyseren van de 30% prijsstijging en volumetoename van Dogwifihat

Timo Bruinsma

Cardano koers tikt hoogste punt in een maand tijd aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu