Blockchain Stories
Aave neemt 65% van de DeFi lending markt in en GHO stijgt
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Aave neemt 65% van de DeFi lending markt in en GHO stijgt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Aave (Ticker: AAVE), de leidende coin in het DeFi protocol, heeft een nieuw record bereikt in het aantal token holders en beschikt over bijna $20 miljard aan gebruikers deposits. 

Aave blijft zijn positie als marktleider verder verstevigen. Ondanks de complexiteit van de DeFi sector en een tijdelijke daling na de ineenstorting van Terra Luna en Celsius, blijft Aave een van de beste investeringsmogelijkheden in crypto.

Een goed platform voor leningen en deposits

Aave biedt een uitgebreid platform waar gebruikers crypto kunnen deponeren, lenen en rente kunnen verdienen op hun holdings. 

De tokens van Aave stimuleren gebruikers, en de gestandaardiseerde on chain financiële metrics onthullen een constante groei in deposits en leningen, wat de dominantie van Aave op de markt verder aandrijft.

image
Bron: Token Terminal

Bullish GHO stablecoin metrics

De GHO stablecoin van Aave blijft sterk presteren, met metrics die historische hoogtes bereiken. De uitstaande voorraad van GHO, evenals het maandelijkse transfervolume en de activiteit van verzenders, is consistent toegenomen. 

Dit weerspiegelt een positief sentiment en versterkt verder de bullish vooruitzichten voor Aave. Het groeiende succes van Aave’s tweede businesslijn, GHO, is een sleutelfactor in het handhaven van het langetermijn groeipotentieel van het protocol.

image
Bron: Token Terminal

Aave leidt in de lending sector

Actieve leningen in de DeFi sector hebben $11 miljard bereikt, met $7,40 miljard afkomstig van Aave. De sector nadert gestaag zijn eerdere recordhoogte van $20 miljard uit 2021. 

Momenteel houdt Aave 65% van het marktaandeel in de lending sector, en zijn dominantie wordt verwacht door te gaan. In vergelijking met traditionele financiën, waar margin leningen ongeveer $800 miljard bedragen, hebben Aave en DeFi als geheel aanzienlijke ruimte voor groei.

image
Bron: Token Terminal

Lenen op Aave vereist onderpand, en individuen die vertrouwen hebben in de stijging van de markt gebruiken vaak BTC of ETH als onderpand om in stable coins te lenen en om te wisselen voor andere crypto, zodat ze kunnen profiteren wanneer de prijzen stijgen. 

Naarmate de adoptie van crypto toeneemt, zal de dominantie van Aave in deze ruimte waarschijnlijk groeien, waardoor het zich kan positioneren om een groter deel van de financiële markt te veroveren.

Aave’s multichain uitbreiding

De uitbreiding van Aave over meerdere chains, waaronder Arbitrum, Avalanche, Base, BNB Chain, Fantom, Optimism en Polygon, benadrukt verder zijn groeipotentieel. 

image
Bron: Token Terminal

Metrics zoals unieke depositors, borrowers en repayers tonen bullish trends op verschillende blockchains. Deze multichain aanpak vergroot het bereik van Aave en verstevigt zijn positie in DeFi, wat ervoor zorgt dat het blijft bloeien.

Met bullish metrics, multichain uitbreiding en aanzienlijke institutionele interesse zou de prijs van de altcoin zelfs verder kunnen stijgen, waardoor zijn rol als leider in deze crypto bull run wordt bevestigd.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat nu het handelsvolume met 108% stijgt bij BONK

Timo Bruinsma

Hoe de VS China’s dominantie inhaalt als het gaat om Bitcoin mining

Timo Bruinsma

Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf en $11 miljard boete

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu