Blockchain Stories
Waarom verkoopt het Ripple team 350 miljoen XRP tokens?
Altcoin Nieuws Ripple

Waarom verkoopt het Ripple team 350 miljoen XRP tokens?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Ripple staat een belangrijk kwartaal op de agenda. Van het vierde kwartaal wordt van elke digitale valuta veel verwacht, inclusief van Ripple dus. De Ripple koers heeft bovendien nog een flinke inhaalslag te maken. Ten opzichte van 1 januari 2024 staat de koers ruim 6% lager. Deze 6% kan zomaar op korte termijn al goedgemaakt worden, aangezien er rondom Ripple een bullish sentiment lijkt te ontstaan.

Des te opvallender is het dat het Ripple team nu voor een uitverkoop van XRP tokens kiest. Verschillende oplettende analisten hebben opgemerkt dat het Ripple in september tot twee keer toe grote hoeveelheden XRP tokens verkocht heeft. Waarom heeft men hiervoor gekozen? En welk mogelijk effect gaat dit op de Ripple koers hebben?

Totale verkoop van 350 miljoen XRP tokens

De twee verkopen gezamenlijk omvatten maar liefst 350 miljoen XRP tokens. In eerste instantie verkocht het team van Ripple al op 13 september 150 miljoen XRP tokens. Deze tokens werden vanuit een Ripple account gestuurd naar het adres ‘rP4X2hTa7A7udDbE6wczXvPz7XZ63sKxv3’.

Naar ditzelfde adres werd op 23 september wederom een grote hoeveelheid XRP tokens overgemaakt. Op deze dag ging het om een transactie van maar liefst 200 miljoen XRP tokens.

De reden van deze dubbele verkoop is terug te vinden in het normale handelsgedrag. Het team van Ripple kiest ervoor om elke maand een grote hoeveelheid XRP tokens te verkopen. Op die manier komen er stelselmatig meer XRP tokens in omloop. Deze strategie werd al in 2017 ingezet en herbergt een totale hoeveelheid van 1 miljard XRP tokens. Doordat het om zo’n grote hoeveelheid XRP tokens gaat, is het meer dan logisch om aan te nemen dat dit van grote invloed gaat zijn op de Ripple koers.

Is de recente verkoop van invloed op de Ripple koers?

De recente verkoop heeft, vooralsnog, weinig tot geen invloed op de Ripple koers. De Ripple koers is over de afgelopen dagen genomen vrij stabiel. De ene dag sluit de koers in het lichtgroen af en de andere dag sluit de koers in het lichtrood af. Er zijn vooralsnog dus geen signalen die erop wijzen dat Ripple door deze verkopen de Ripple koers nadelig beïnvloedt.

Sterker nog: de Ripple community is nog steeds overtuigd van een forse koersstijging op korte termijn. Zo schreven wij gister nog dat Ripple zomaar met 30% kan stijgen op korte termijn. Dit houdt verband met economische factoren, de nieuwe samenwerking met Amazon en het algehele bullish sentiment in de cryptomarkt.

Het sentiment omtrent Ripple wordt stapje voor stapje ook steeds meer bullish. Dit blijkt onder meer uit de onderstaande sentiment meter. Deze meter stond een paar dagen terug nog onder het nulpunt, maar is nu ver tot boven het nulpunt gekropen:

Met andere woorden: de verkoop van maar liefst 350 miljoen XRP tokens deert investeerders en de markt niet. De verwachtingen zijn nog steeds hooggespannen. Het is nu vooral afwachten wat Ripple in het vierde kwartaal van 2024 gaat doen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

FIOD arresteert Haagse vrouw voor witwassen met bitcoin

Pieter de Haan

Cardano bereikt eerste grote doorbraak in weken

Scott

Overname in de cryptowereld: Kraken neemt Bitcoin Meester over

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu