Blockchain Stories
Toncoin koers daalt na aanpassing privacy beleid Telegram
Altcoin Nieuws

Toncoin koers daalt na aanpassing privacy beleid Telegram

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Telegram scherpt zijn privacy beleid aan, waardoor het gegevens van gebruikers kan delen met overheidsinstanties wanneer er een geldig juridisch bevel is. Dit is een grote ommezwaai voor het platform, dat jarenlang werd bekritiseerd vanwege de vermeende tolerantie van illegale activiteiten zoals drugshandel.

De veranderingen volgen op de arrestatie van CEO Pavel Durov in Frankrijk, nadat hij had geweigerd om informatie van verdachte gebruikers over te dragen aan de autoriteiten.

Direct na bekendmaking van het nieuws daalde de Toncoin koers met meer dan 3%. De huidige koers is $5,48, terwijl dit 24 uur eerder nog $5,70 was.

Nieuwe privacyregels: wat verandert er?

Pavel Durov, oprichter en CEO van Telegram, kondigt aan dat het platform nu IP adressen en telefoonnummers van verdachten kan delen met de autoriteiten, op voorwaarde van een gerechtelijk bevel. Dit beleid gold eerder alleen voor terrorismeverdachten, maar wordt nu uitgebreid naar andere criminele activiteiten.

“We hebben duidelijk gemaakt dat de gegevens van gebruikers die onze regels overtreden kunnen worden gedeeld met de juiste instanties als hierom wordt gevraagd,” verklaarde Durov in een bericht op zijn Telegram kanaal.

De veranderingen komen in de nasleep van Durov’s arrestatie in Parijs, waar hij werd beschuldigd van medeplichtigheid aan criminele activiteiten op het platform. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgelaten maar mag Frankrijk niet verlaten en moet zich twee keer per week bij de politie melden.

Tegengaan van criminele activiteiten

Telegram heeft de laatste jaren te maken gehad met felle kritiek, vooral omdat het werd gezien als een toevluchtsoord voor misinformatie, cybercriminaliteit en zelfs terrorisme. Vooral de zoekfunctie van de app werd naar verluidt misbruikt door gebruikers om illegale goederen te verhandelen. Als reactie hierop heeft Telegram nu een speciaal team van moderatoren ingesteld dat, met behulp van kunstmatige intelligentie, deze “problematische” zoekresultaten filtert.

Durov benadrukt dat de meeste gebruikers niets te maken hebben met criminele activiteiten, maar dat een kleine minderheid van de gebruikers het imago van de app schaadt. Om dit te bestrijden, gaat Telegram ook vaker transparantierapporten publiceren. Waar deze rapporten eerst twee keer per jaar werden uitgebracht, zal dat nu elk kwartaal gebeuren.

Kritiek en zorgen over privacy

De nieuwe koers van Telegram heeft gemengde reacties uitgelokt. Critici uiten zorgen dat de aanpassingen wellicht niet genoeg zijn om te voldoen aan de Europese wetten. Ze stellen dat het verbergen van illegale inhoud in zoekresultaten onvoldoende is. Telegram zou dit soort content moeten verwijderen en mogelijk ook de autoriteiten op de hoogte moeten stellen van overtredingen.

Daarnaast bestaat er bezorgdheid over de privacy van gebruikers, vooral in landen met repressieve regimes. Telegram, dat populair is onder politieke dissidenten en activisten, loopt nu het risico minder veilig te worden voor deze groepen. Vooral in landen als Rusland en Belarus, waar het platform regelmatig wordt gebruikt door oppositieleden, kan de samenwerking met autoriteiten verstrekkende gevolgen hebben.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De toekomst van PENDLE in kaart gebracht na Arthur Hayes zijn verkoop

Timo Bruinsma

FIOD arresteert Haagse vrouw voor witwassen met bitcoin

Pieter de Haan

Waarom verkoopt het Ripple team 350 miljoen XRP tokens?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu