Blockchain Stories
Helium mikt op $11 Gedrag van handelaren bepaalt de toekomst van HNT
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Helium mikt op $11 Gedrag van handelaren bepaalt de toekomst van HNT

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Helium (HNT) heeft onlangs aanzienlijke winsten geboekt, maar staat nu voor een belangrijke uitdaging. Ondanks dat de munt binnen een oplopende driehoek handelde, wat vaak een positief teken is, heeft HNT moeite om de weerstand van $7.895 te doorbreken. Wat betekent dit voor de toekomstige prijs van HNT?

Het marktgedrag van Helium

Helium heeft de laatste tijd indrukwekkende winsten laten zien, maar deze zijn deels teruggetrokken vanwege de weerstand op $7.895. Dit betekent dat de prijs even daalde maar nog steeds binnen een oplopende driehoek beweegt.

Een oplopende driehoek kun je zien als een klim naar de top van een heuvel. De steunlijn die omhoog loopt, duidt op een sterkere basis, terwijl de horizontale weerstandslijn de top van de heuvel vertegenwoordigt. Als de prijs eenmaal deze top doorbreekt, is er potentieel voor een sterke stijging.

Het niet doorbreken van de $7.895 weerstand leidde tot een gedeeltelijke terugtrekking van HNT’s recente winsten. Dit is echter een normaal patroon. De prijs kan terugvallen naar de steunzone om daar nieuwe kracht te verzamelen voor een mogelijke rally.

Helium USD koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Mocht dit scenario zich ontvouwen, dan zou HNT kunnen streven naar hogere prijsdoelen zoals $9.628 en $11.068. Deze niveaus zijn gebaseerd op zogenaamde liquiditeitsclusters op de grafiek, punten waar veel handel plaatsvindt.

Belang van indicatoren wat zegt de markt?

Er zijn twee belangrijke indicatoren die de marktsterkte bevestigen voor Helium. Dat zijn de Relative Strength Index (RSI) en de Chaikin Money Flow (CMF).

De RSI meet de snelheid en verandering van prijsbewegingen op een schaal van 0 tot 100. Bij een waarde van 50,65, zit HNT in een gunstige positie voor een rally. Echter, omdat de RSI ook een dalende trend laat zien, kan er een korte termijn daling optreden voordat de verwachte opwaartse beweging plaatsvindt.

Helium koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

De CMF meet de stroom van fondsen in en uit een actief. Een grote stijging in deze index voor HNT wijst op actieve accumulatie, wat betekent dat er veel interesse is van kopers.

Wat is de toekomst van Helium?

Met een handelsvolume stijging van 136,5% en een positieve Funding Rate, lijkt de markt optimistisch over de toekomst van HNT. Handelaren zijn bereid een premie te betalen om hun posities vast te houden, wat duidt op een verwachting van toekomstige prijsstijgingen.

Als deze positieve indicatoren aanhouden, lijkt een verdere stijging richting de eerder genoemde prijsdoelen waarschijnlijk. Helium (HNT) toont veelbelovende tekenen voor een mogelijke toekomstige rally, afhankelijk van hoe handelaren reageren op de huidige weerstand.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer โ‚ฌ37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Injective stijgt 18% in 7 dagen is $29 de volgende stap voor INJ?

Julian Smits

XRP op de rand van een doorbraak? Grote whale activiteit wijst daarop

Julian Smits

Ethereum: mogelijk herstel naar $2.817 na langdurige zwakte doorbreken

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu