Blockchain Stories
Ethereum: mogelijk herstel naar $2.817 na langdurige zwakte doorbreken
Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum: mogelijk herstel naar $2.817 na langdurige zwakte doorbreken

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ethereum (ETH) heeft de afgelopen dagen een indrukwekkende prestatie geleverd. Na maanden van onderprestatie toont de cryptomunt nu een sterke opwaartse beweging, met een stijging van meer dan 16% in de afgelopen vijf dagen. Dit gebeurde nadat de Federal Reserve (Fed) de rente met 50 basispunten verlaagde.

Sterke vooruitgang van Ethereum

Sinds de renteverlaging door de Fed heeft Ethereum een opwaartse trend ingezet. In slechts vijf dagen tijd steeg de waarde van ETH met meer dan 16%, terwijl andere grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Solana slechts met respectievelijk 7% en 10% zijn gestegen. Dit laat zien dat Ethereum momenteel beter presteert dan zijn grootste concurrenten.

Een belangrijk onderdeel van deze stijging is het doorbreken van belangrijke weerstandsniveaus. Zo heeft Ethereum onlangs de $2.595 grens doorbroken, wat investeerders hoop geeft op verdere stijgingen. Momenteel richt men zich op het bereiken van het niveau van $2.817, wat nu als een cruciale ondersteuning wordt beschouwd. Als deze grens wordt bereikt, kan dit de weg vrijmaken voor verdere groei, mogelijk boven de $3.000.

Doorbroken weerstandsniveaus en open interest (OI)

Een andere belangrijke factor in de recente stijging van Ethereum is de groei van het open interest (OI). Dit is het totale aantal onopgeloste long en short contracten in een derivatenmarkt. De afgelopen week is het OI van Ethereum gestegen tot boven de $12,37 miljard, wat duidt op een toenemend vertrouwen onder investeerders.

Open interest coinglass ethereum
Bron: Coinglass

Het toenemende OI, samen met de prijsstijgingen, suggereert dat beleggers meer vertrouwen hebben in een positieve toekomst voor Ethereum. Echter, Bitfinex analisten waarschuwen ook voor mogelijke verhoogde volatiliteit in de cryptomarkt. Dit betekent dat ondanks de positieve signalen, investeerders alert moeten blijven op mogelijke scherpe schommelingen in de waarde van ETH.

Prijsvooruitzichten en mogelijke bewegingen

Op korte termijn lijkt Ethereum klaar voor verdere prijsstijgingen. De huidige waarde van ETH ligt rond de $2.600, met een stijging van 3,7% op de dag. In de afgelopen 24 uur heeft de cryptomunt meer dan $37 miljoen aan liquidaties gezien, wat aangeeft dat er veel activiteit is op de markt.

Als Ethereum erin slaagt om de grens van $2.817 te doorbreken, kan dit de bullish momentum verder versterken. Dit prijsniveau heeft eerder gediend als een belangrijke ondersteuning tussen april en augustus, en een succesvolle doorbraak zou kunnen helpen om boven het psychologische niveau van $3.000 te komen. Daarentegen kan een daling onder het niveau van $2.595 leiden tot een correctie richting het ondersteuningsniveau van $2.395.

ethereum koersgrafiek 24september2024
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) en de Stochastic Oscillator (Stoch) geven momenteel aan dat er mogelijk een prijscorrectie op komst is, maar als de bullish trend aanhoudt, kan Ethereum binnenkort nieuwe hoogtes bereiken.

Ethereum heeft de afgelopen dagen een indrukwekkende comeback gemaakt en blijft een interessante investering voor crypto investeerders.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met โ‚ฌ10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.ย 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste โ‚ฌ10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. โ‚ฌ25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

XRP op de rand van een doorbraak? Grote whale activiteit wijst daarop

Julian Smits

SUI stijgt met bijna 50%, Kan het Litecoin inhalen?

Timo Bruinsma

$6,75 miljard in Solana (SOL) in 24 uur komt er iets groots?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu