Blockchain Stories
Cardano bereikt eerste grote doorbraak in weken
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Cardano bereikt eerste grote doorbraak in weken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na maandenlange struggles lijkt de crypto markt zich te herstellen. De markt moest begin augustus nog een flinke crash verwerken, maar maakt momenteel een algehele stijging door. Deze stijging wordt aangevoerd door de stijging van de Bitcoin koers, ten gevolge van de renteverlaging door de FED. In het kielzog van Bitcoin stijgen ook de koersen van meerdere altcoins gestaag door. Dát heeft ervoor gezorgd dat Cardano (ADA) eindelijk de eerste grote doorbraak in weken heeft bereikt.

Stijging van meer dan 5%

In de afgelopen 24 uur maakte de Cardano koers een stijging van meer dan 5% door. Daarmee is het, over de afgelopen 24 uur gezien, één van de best presterende digitale valuta’s. Deze stijging heeft ook voor een aanzienlijke stijging van de marktkapitalisatie gezorgd.

Op het moment van schrijven ligt de marktkapitalisatie boven de $13,32 miljard. Dit betekent dat Cardano weer in de top 10 van meest gekapitaliseerde digitale valuta’s terechtgekomen is. Juist uit deze top 10 viel Cardano enige tijd geleden, ten gevolge van de aanhoudende malaise rondom dit crypto project.

Uiteraard verandert de top 10 qua marktkapitalisatie met enige regelmaat. De gehele cryptomarkt is volatiel en dat geldt ook voor de marktkapitalisatie van de verschillende digitale valuta’s. Desalniettemin is het een goed teken dat Cardano weer in de top 10 gekropen is. Deze hernieuwde toetreding geeft immers aan dat beleggers toch weer geloven in Cardano. Ondertussen doet de stijging van meer dan 5% deze altcoin uiteraard ook een hoop goed.

Hoge verwachtingen

Rondom Cardano lijken de verwachtingen inmiddels ook weer te stijgen. Ingegeven door de recente stijging van 5% denken meerdere analisten dat ADA verder door kan groeien. Er is zelfs een analist op X die rept over een koers van $1 rond kerst 2024:

De huidige Cardano koers ligt rond de $0,37. Om de koers van $1 te kunnen halen, moet de huidige koers dus ongeveer 3 keer over de kop gaan. Is het realistisch om dit te mogen verwachten in een tijdsbestek van slechts 3 maanden? Ja en nee. De cryptomarkt heeft meermaals bewezen dat dergelijke stijgingen zeer goed mogelijk zijn. Tegelijkertijd is er in de wereld van crypto geen zekerheid. Het is ook goed mogelijk dat Cardano binnenkort weer uit de top 10 qua marktkapitalisatie valt.

Toch lijkt er een bullish sentiment rondom Cardano te ontstaan. Dit heeft ook te maken met het algehele sentiment op de cryptomarkt. De Bitcoin koers gaat omhoog, Q4 is normaal gesproken het beste kwartaal en de economische factoren lijken ook in het voordeel van crypto uit te pakken.

Mogelijk kan ADA in Q4 echt koers zetten richting een koers van $1. Voor veel Cardano investeerders zou zo’n stijging broodnodig zijn. De all time high werd al in september 2021 aangetikt, waarna de Cardano koers eigenlijk alleen maar gezakt is. Vanuit deze all time high gezien, ongeveer $3,1, is op dit moment nog meer dan voldoende groei voor ADA te behalen.  

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom verkoopt het Ripple team 350 miljoen XRP tokens?

Scott

Overname in de cryptowereld: Kraken neemt Bitcoin Meester over

Scott

Shiba Inu’s marketingleider hint op X: ‘Er komt iets groots aan’

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu