Blockchain Stories
Bitcoin blijft onveranderd na aankondiging van Chinese stimulans
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Bitcoin blijft onveranderd na aankondiging van Chinese stimulans

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een dynamische financiële wereld kan een aankondiging van de Chinese centrale bank aanzienlijke schokgolven veroorzaken. Afgelopen dinsdag maakte de People’s Bank of China (PBoC) bekend dat de verplichte bankreserves worden verlaagd tot het laagste niveau sinds 2020. Deze maatregel leidde tot uiteenlopende marktreacties, vooral in de cryptosector.

Effect van de Chinese centrale bank aankondiging

De aankondiging van de PBoC omvatte meerdere strategische besluiten. Bankreserves werden met 50 basispunten verminderd, en de rente op de zevendaagse reverse repo werd verlaagd met 20 basispunten tot 1,5%. Verder werd de minimale aanbetaling voor hypotheken verlaagd tot 15%. Deze maatregelen zijn bedoeld om de Chinese economie een impuls te geven.

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies, noteerden een lichte daling na de aankondiging: Bitcoin daalde met 2,2% tot $62.700, terwijl Ethereum 1,8% verloor. Hoewel deze dalingen aanzienlijk lijken, zijn dergelijke correcties vaak normaal na een sterke stijging en niet per se direct gerelateerd aan het Chinese beleid.

bietcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op een koers van Bron: Tradingview

Reacties en marktgedrag

Ondanks de daling van cryptocurrencies reageerden lokale aandelenmarkten positief. De Hang Seng index in Hongkong steeg met 3,2%, terwijl de Shanghai Composite index een winst van 2,3% noteerde. Dit duidt erop dat investeerders op dat moment meer vertrouwen hadden in aandelen dan in digitale activa.

Lynn Song, Chief Economist voor Greater China bij ING, voorspelde dat het beleid van de PBoC waarschijnlijk een lichte verzwakking van de yuan zal veroorzaken, maar verwacht dat lange termijnfactoren zoals rentevoeten een geleidelijke versterking van de yuan zullen ondersteunen.

Inzicht in marktcorrecties

Voor investeerders is het cruciaal om te begrijpen dat correcties in de cryptomarkt cyclisch van aard zijn. Na een sterke rally is een terugval normaal. Dit hoeft niet te betekenen dat de markt in een neerwaartse spiraal belandt. De bredere context, zoals economische factoren en mondiale gebeurtenissen, speelt een belangrijke rol.

De maatregelen van China hebben vaak wereldwijde impact. Als een van ‘s werelds grootste economieën kunnen hun stimuleringsmaatregelen zowel positieve als negatieve invloed hebben op diverse sectoren, inclusief de cryptomarkt.

De recente aankondiging van de People’s Bank of China heeft gemengde reacties teweeggebracht op de financiële markten. Terwijl cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum een lichte daling ervoeren, reageerden aandelenmarkten positief.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Shiba Inu: Bull en Bear signalen tijdens prijsstabilisatie

Julian Smits

Aantal Bitcoin miljonairs stijgt, nieuw record aanstaande?

Scott

OpenAI slachtoffer van cryptofraude: officieel X-account gehackt

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu