Blockchain Stories
Zal Solana terugvallen naar $90? Belangrijke metrics zeggen dit!
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Zal Solana terugvallen naar $90? Belangrijke metrics zeggen dit!

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het bullish sentiment van Solana (Ticker: SOL) heeft de afgelopen week zijn voordeel in de markt weten te behouden. 

Dankzij deze ontwikkeling nadert het token een cruciaal niveau. Een doorbraak boven dat niveau zou de prijs van het token de komende dagen of weken verder kunnen laten stijgen.

Solana benadert weerstand

Onze SOL koersgegevens onthulden dat Solana de afgelopen zeven dagen met meer dan 7% is gestegen. Op het moment van schrijven werd het verhandeld voor $146,64. 

Ondertussen plaatste Ali, een populaire crypto analist, een tweet waarin werd benadrukt dat SOL een cruciale weerstand naderde. Volgens de tweet is het belangrijk voor Solana om boven de weerstand van $154 te komen, omdat een afwijzing op dat niveau het token omlaag kan drukken. 

Een mislukte test kan Solana opnieuw naar $90 duwen, wat rampzalig kan zijn voor verschillende investeerders.

Bearish signalen in de markt

Daarnaast onthulde onze analyse van Coinglass gegevens ook een bearish metric. Onze bevindingen suggereren dat de long/short ratio van Solana is gedaald. Wanneer deze waarde daalt, betekent dit dat er meer shortposities in de markt zijn dan longposities, wat als een bearish signaal kan worden gezien. 

Bovendien is de netflow van SOL ook positief geworden, wat duidelijk aangeeft dat de verkoopdruk op het token aan het stijgen is. 

Concreet raakte de instroom van Solana op 21 september 2024 $48 miljoen. Een stijging in verkoopdruk wijst erop dat de kans op een prijscorrectie hoog is.

image
Bron: DfiLlama

Analyse van de dagelijkse grafiek

We beoordeelden vervolgens de dagelijkse grafiek van het token. Onze analyse onthulde dat de Chaikin Money Flow (CMF) van Solana een daling registreerde. Dit geeft een hint naar een prijscorrectie. 

image
Bron: TradingView

De MACD daarentegen was bullish, aangezien deze een voordeel voor kopers in de markt toonde. Volgens gegevens van Hyblock heeft SOL sterke support op $144. 

image
Bron: Hyblock Capital

Van daaruit kan het token een rebound maken. Als dat gebeurt, zou SOL mogelijk $150 kunnen raken voordat het zich richt op $156.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Near Protocol doelt op $8,50 ondanks weerstand

Timo Bruinsma

Dogecoin DOGE op rand van 45% uitbraak bij veroveren prijsniveau

Julian Smits

FlokiFi bereikt $165 miljoen TVL, klaar voor rally?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu