Blockchain Stories
SHIB burns stijgen met 772% terwijl prijs bijna doorbreekt
Memecoin Nieuws

SHIB burns stijgen met 772% terwijl prijs bijna doorbreekt

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De Shiba Inu gemeenschap heeft de afgelopen dagen indrukwekkende stappen gezet. De groeiende populariteit van deze memecoin heeft geleid tot een opmerkelijke vooruitgang in het burningsproces van SHIB. Maar wat betekent dit precies en welke impact heeft het op de markt?

Wat is SHIB burning?

Om te beginnen, de term “SHIB burning” verwijst naar het proces waarbij Shiba Inu tokens permanent uit circulatie worden gehaald. Dit gebeurt door ze over te maken naar een onbruikbare blockchain adres, wat in feite een digitale “zwarte gat” is.

Door dit te doen, wordt het aantal beschikbare SHIB token verminderd, wat de waarde van de resterende munten kan verhogen. In de afgelopen 24 uur is de SHIB burning rate met maar liefst 772% gestegen. In drie afzonderlijke transacties werd een totaal van 15.089.691 SHIB vernietigd. De meerderheid van deze tokens, namelijk 14.980.422 SHIB, werd in รฉรฉn transactie overgeboekt naar een onbruikbare wallet.

Shibburn 23september
Bron: Shibburn

De overige twee transacties verplaatsten elk ongeveer 50.000 SHIB naar dode accounts. Dit is echter nog niet alles. Tijdens het weekend sprong de SHIB burn rate nog hoger, met een stijging van respectievelijk 2.834% op zaterdag en 5.975% op zondag. Op รฉรฉn dag werden er maar liefst 232.222.042 SHIB tokens vernietigd.

Shibarium en de toekomst

Naast de indrukwekkende burnaantallen is er ook nieuws over Shibarium, de layer 2 blockchain gebouwd op Ethereum voor het Shiba Inu ecosysteem. Lucie, de officiรซle marketing lead van Shiba Inu, benadrukte recentelijk het potentieel van Shibarium. Zij stelde dat ShibaSwap, een gedecentraliseerde exchange binnen het Shiba Inu ecosysteem, ooit meer dan $1 miljard aan gestakete fondsen bereikte.

Dit laat zien dat Shiba Inu veel meer is dan alleen een memecoin. Lucie gelooft dat zodra de vraag naar Shibarium toeneemt en de marktomstandigheden verbeteren, de sceptici versteld zullen staan. Dit optimisme over de toekomst van Shibarium draagt bij aan het positieve sentiment rondom Shiba Inu.

Marktprestaties van SHIB

Wat betekent dit alles voor de prijs van SHIB? In de afgelopen 24 uur heeft de prijs van Shiba Inu een stijging van 2,92% laten zien. De munt steeg van $0,00001434 naar $0,00001455. Sinds woensdag 18 september, toen de Fed een renteverlaging van 50 basispunten aankondigde, is SHIB met maar liefst 10% gestegen. Deze prijsstijgingen en het verhoogde burnproces geven aan dat de marktprestaties van SHIB verbeteren.

Dit is een positief teken voor beleggers die hopen op een verdere groei van deze populaire memecoin. Shiba Inu blijft een fascinerend project binnen de wereld van cryptocurrencies, met een sterke gemeenschap en een veelbelovende technologie.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer โ‚ฌ37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin DOGE op rand van 45% uitbraak bij veroveren prijsniveau

Julian Smits

FlokiFi bereikt $165 miljoen TVL, klaar voor rally?

Timo Bruinsma

New Yorker beboet $36 miljoen voor fraude met cryptobeleggers

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu