Blockchain Stories
Ontzettend positieve week voor Bitcoin ETF’s
Bitcoin Cryptomarkt Update ETF Nieuws

Ontzettend positieve week voor Bitcoin ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers ondergaat een flinke stijging. De koers is zelfs weer boven de $63.500 uitgekomen, terwijl de vooruitzichten bijvoorbeeld vorige maand een stuk minder gunstig waren. De ommekeer van Bitcoin is onder meer aan de renteverlaging van de FED te danken. Dáár reageert de Bitcoin koers opvallend goed en dat is iets waar de Bitcoin ETF’s ook optimaal van profiteren. Afgelopen week was zonder twijfel één van de betere weken voor de Bitcoin Spot ETF’s.

Totale instroom van $92 miljoen op 20 september

Vrijdag 20 september noteerden de Bitcoin ETF’s een instroom van maar liefst $92 miljoen. Daarmee werd een passend vervolg geven aan de zeer positieve dag daarvoor. Op donderdag 19 september was immers al sprake van een instroom van meer dan $158 miljoen.

Dat de instroom op deze beide dagen zo groot was, was dus aan de renteverlaging van de FED te danken. Deze verlaging werd op woensdag 18 september aangekondigd. De twee dagen daarna scoorden de Bitcoin Spot ETF’s ontzettend goed. Op 18 september zelf was er overigens sprake van een uitstroom van iets meer dan $52 miljoen. Die uitstroom is door de twee positieve dagen alweer volledig teniet gedaan!

Totale instroom van meer dan $500 miljoen in één week tijd

Vrijdag 20 september was dus een bijzonder positieve dag voor de Bitcoin ETF’s. Een dag die ook perfect bij de rest van week paste. Over de gehele week genomen is er namelijk sprake van een positieve instroom van meer dan $500 miljoen.

Kan deze forse instroom alleen aan de beslissing van de FED toegeschreven worden? Indirect wel. Door deze beslissing is de Bitcoin koers namelijk fors gestegen. De koers ligt nu zelfs boven de $63.000 en lijkt zich op te maken voor een verdere groei in het vierde kwartaal van 2024. Dáár profiteren vooralsnog de Bitcoin ETF’s ook optimaal van. De groene dagen die zij recent doormaakten, passen gewoonweg perfect bij de gestegen Bitcoin koers.

Dit geeft des te maar aan dat het verband tussen de Bitcoin koers en de Bitcoin ETF’s erg groot is. Blijft de Bitcoin koers achterwege? Dan uit zich dit in een uitstroom bij de Bitcoin ETF’s.

Massale adoptie?

Kunnen we nu al spreken van een massale adoptie van de Bitcoin Spot ETF’s? Het heeft er zeker meer en meer schijn van! Uit onderstaande data blijkt onder meer dat er meer dan 1100 institutionele beleggers reeds in deze ETF’s geïnvesteerd hebben.

Het is in ieder geval een goed teken dat meer en meer (institutionele) beleggers voor de Bitcoin ETF’s kiezen. Dit is juist iets dat deze financiële producten nodig hebben. Mocht de Bitcoin koers in Uptober verder stijgen, verwachten wij niks anders dan een forse instroom in de Bitcoin ETF’s. Mogelijk wordt oktober zelfs de beste maand ooit voor de BTC ETF’s, aangezien de afgelopen maanden alles behalve positief waren voor de ETF’s. Desalniettemin zijn de verwachtingen nog steeds hooggespannen. Houd vooral de Bitcoin koers in de gaten de komende periode!

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Peter Brandt is ontzettend bullish over Bitcoin

Scott

Waarom stijgt Bittensor (TAO) zo sterk in waarde?

Julian Smits

Near Protocol doelt op $8,50 ondanks weerstand

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu