Blockchain Stories
Kamala Harris zet in op crypto en AI voor presidentschap
Bitcoin Nieuws Regulatie

Kamala Harris zet in op crypto en AI voor presidentschap

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vicepresident Kamala Harris, de Democratische presidentskandidate, zet zich in voor kunstmatige intelligentie (AI) en cryptovaluta als pijlers van technologische vooruitgang.

Ze ziet AI als een middel om economische groei en efficiëntie te verbeteren, terwijl cryptovaluta het financiële landschap kan veranderen met gedecentraliseerde transacties. Harris hoopt met deze technologieën een golf van technologische ontwikkeling en welvaart te creëren.

De toekomst visie van Kamala Harris

Tijdens een bijeenkomst met donateurs in New York City presenteerde Harris haar economische agenda. Ze benadrukte het belang van het versterken van de Amerikaanse technologiesector en het beschermen van consumenten en investeerders. Dit is de eerste keer dat Harris expliciet steun uitspreekt voor cryptocurrencies in haar campagne.

Bij een fondsenwerving in Manhattan kondigde Harris aan samen te willen werken met diverse sectoren. “We zullen samenwerken om te investeren in Amerika’s concurrentievermogen en toekomst.

We willen innovatieve technologieën zoals AI en digitale activa bevorderen en tegelijkertijd consumenten en investeerders beschermen,” zei Harris.

Eerder deze maand kreeg Harris veel steun uit de cryptogemeenschap. Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, en andere leiders hebben haar campagne gesteund. Larsen staat bekend om zijn pleidooi voor goede blockchainregulatie. Zijn steun toont vertrouwen in Harris haar leiderschap in technologie, financiën en economische groei.

Ripple’s CEO Brad Garlinghouse wees ook op de groeiende steun voor cryptocurrency onder Republikeinen. Hij merkte op dat belangrijke Democraten, zoals Harris, de cruciale rol van deze technologieën erkennen voor het behoud van de Amerikaanse leiderspositie in de technologiesector.

Crypto en AI in de presidentscampagnes

Ondertussen heeft voormalig president Donald Trump, de Republikeinse kandidaat, zich actief ingezet voor de crypto industrie. Hij beloofde de voorzitter van de Amerikaanse SEC, Gary Gensler, te ontslaan en pro industrieregulatoren aan te stellen. Trump stelde ook voor een kader voor stablecoins te ontwikkelen. Vorige week toonde hij zijn steun voor digitale activa door Bitcoin te gebruiken om hamburgers te kopen in een cryptobar in New York.

Ondanks deze stappen ligt Trump achter op Harris in de laatste polls. Volgens Polymarket heeft Harris 52% kans om te winnen, tegenover 47% voor Trump. Dit verschil groeide na hun debat op 10 september, toen Trump cryptocurrencies niet noemde, wat de industrie teleurstelde.

De financiën en politieke invloed van de cryptosector

De politieke invloed van de crypto industrie speelt een grote rol in de verkiezingen van 2024. Bedrijven zoals Coinbase en Ripple hebben meer dan $119 miljoen geïnvesteerd om crypto vriendelijke kandidaten te steunen en duidelijke regelgeving te bevorderen. Sinds 2010 zijn crypto bedrijven belangrijke politieke donateurs geworden, met bijdragen van $129 miljoen. Dit is 15% van alle bedrijfsuitgaven aan politiek, alleen overtroffen door de fossiele brandstofindustrie.

Crypto gesteunde super PACs hebben invloed gehad in 42 voorverkiezingen, waarbij hun favoriete kandidaten 36 keer wonnen. Dit succes vormt politieke strategieën en toont de groeiende macht van de cryptosector in de Amerikaanse politiek.

Kamala Harris haar inzet om de crypto en AI sectoren te versterken, kan cruciaal zijn in de presidentsverkiezingen van 2024. Haar visie richt zich op samenwerking, innovatie en consumentenbescherming, met een positieve boodschap over de mogelijkheden van blockchain en crypto.

totale marktkap 23 september2024
Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Ontzettend positieve week voor Bitcoin ETF’s

Scott

Waarom stijgt Bittensor (TAO) zo sterk in waarde?

Julian Smits

Near Protocol doelt op $8,50 ondanks weerstand

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu