Blockchain Stories
Bitcoin leidt $321M aan crypto instroom na renteverlaging door Fed
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin leidt $321M aan crypto instroom na renteverlaging door Fed

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen weken hebben we een opmerkelijke toename gezien in de instroom van crypto investeringen. Deze trend begon kort nadat de Amerikaanse Federal Reserve besloot om de rente te verlagen, een stap die bedoeld was om de economie te stimuleren in reactie op economische onzekerheden.

Dit besluit heeft geleid tot een hernieuwde interesse in alternatieve investeringen, zoals cryptocurrencies, die vaak worden gezien als een bescherming tegen inflatie en traditionele marktvolatiliteit.

Stijging in crypto instroom

Volgens CoinShares, een toonaangevend bedrijf op het gebied van crypto investeringen, hebben digitale activa investeringsproducten aanzienlijke instromen gekend. Van 15 tot 21 september werd er maar liefst $321 miljoen aan nieuwe investeringen geregistreerd. Dit markeerde de tweede opeenvolgende week van sterke instromen, hoewel het minder was dan de $436 miljoen van de week ervoor.

De stijging werd grotendeels toegeschreven aan de beslissing van de Federal Open Market Committee (FOMC) om de rente met 50 basispunten te verlagen. Deze renteverlaging heeft een positieve impact gehad op de cryptomarkten, wat resulteerde in een toename van het totale beheerd vermogen met 9%.

Bitcoin was een grote winnaar in deze periode. Bitcoin gebaseerde investeringsproducten zagen een instroom van $284 miljoen. Deze trend werd mede gedreven door veranderingen in de prijs van Bitcoin, die meer beleggers aantrok tot short Bitcoin producten met een totale instroom van $5,1 miljoen.

Aan de andere kant bleef Ethereum achter. Ethereum gebaseerde investeringsproducten zagen voor de vijfde opeenvolgende week uitstromen, met een totaal van $29 miljoen in de afgelopen week. CoinShares merkte op dat deze voortdurende uitstroom voornamelijk te wijten was aan de aanhoudende uitstromen vanuit de Grayscale Ethereum Trust en onvoldoende instromen van nieuw uitgegeven exchange traded funds.

coinshares bitcoin crypto
Weekly crypto investment flows (van 15 september tot 21 september 2024). Bron: CoinShares

De invloed van de renteverlaging op de markten

De renteverlaging van 50 basispunten door de Amerikaanse Federal Reserve had niet alleen invloed op de cryptomarkt maar ook op traditionele markten. Het was de eerste verlaging sinds maart 2020, toen de rente werd verlaagd vanwege de COVID 19 pandemie. Deze maatregel heeft geleid tot een positieve reactie op de markt, waarbij het totale beheerd vermogen steeg naar $9,5 miljard, een stijging van 9% ten opzichte van de voorgaande week.

Crypto analisten wijzen erop dat historische gegevens suggereren dat Bitcoin en andere risicovolle activa veerkrachtig zijn tijdens renteverlagingen buiten recessies. Daarentegen kunnen agressieve renteverlagingen tijdens recessies negatieve marktuitkomsten veroorzaken, wat leidt tot volatiliteit op de markt.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op een koers van $63.400. Bron: TradingView

Daarnaast heeft de renteverlaging ook geleid tot een stijging van de goudprijs, die een nieuw record van $2.600 per ounce bereikte. Analisten voorspellen dat de goudprijs mogelijk verder zal stijgen vanwege de huidige economische omstandigheden.

goudprijs september 2024
De goudprijs heeft een koers van $2.600 per ounce. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Ali Martinez: altcoin seizoen wacht om de hoek

Scott

Peter Brandt is ontzettend bullish over Bitcoin

Scott

Ontzettend positieve week voor Bitcoin ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu