Blockchain Stories
5 economische factoren die deze week van invloed zijn
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

5 economische factoren die deze week van invloed zijn

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week stond volledig in het teken van de renteverlaging door de FED. De Federale bank van Amerika besloot om de rente in één klap met 0,5% te verlagen. De angst was dat dit voor donkerrode koersen zou zorgen, maar niks bleek minder waar. Onder meer de Bitcoin koers steeg fors ten gevolge van de renteverlaging. Ook andere financiële producten en veel altcoins wisten te profiteren van deze renteverlaging.

Deze week staan er wederom belangrijke economische zaken op ons te wachten. Welke 5 economische factoren deze week van invloed op de Bitcoin koers kúnnen zijn, bespreken we graag in dit artikel. Benut deze informatie in je voordeel, indien je deze week in Bitcoin en/of altcoins wilt investeren.  

PMI voor diensten en productie

Deze week wordt in Amerika de zogeheten PMI voor productie en diensten bekendgemaakt. Dit is de inkoopmanagersindex binnen deze grote branches. Zodra de PMI boven de 50 uitkomt, geeft dit een uitbreiding in de productie- en dienstensector aan. Dat staat op zijn beurt gelijk aan een rooskleurige situatie voor de Amerikaanse economie. Aangezien dit dé wereldeconomie is, is de hele wereld gebaat bij een hoge PMI voor diensten en productie.

Consumentenvertrouwen

Op 24 september wordt een rapportage uitgebracht over het consumentenvertrouwen in Amerika. Hierbij wordt vooral gekeken naar de houding van consumenten ten opzichte van hun financiële vooruitzichten. Hebben consumenten veel vertrouwen in de komende periode wat betreft hun financiën? Dan is ook dit een goed teken voor de economie in Amerika. Een tegenvallende consumentenvertrouwen index kan echter voor bloederige situaties op de crypto- en aandelenmarkt zorgen. Houd daarom op 24 september goed deze rapportage in de gaten.

Bruto Binnenlands Product Q2

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is één van de belangrijkste economische maatstaven. Deze week wordt het BBP over het tweede kwartaal in Amerika definitief bekendgemaakt. Eerder was er al een eerste rapport uitgebracht waarin het BBP een groei van 2,8% van kwartaal-op-kwartaal doormaakte. In dit definitieve rapport komt mogelijk een iets ander percentage naar voren. Hoe dan ook interessant (en belangrijk) om in de gaten te houden.

Toespraak van Powell

Het is de verwachting dat Jerome Powell op donderdag 26 september een toespraak houdt. In deze toespraak licht hij, naar verwachting, de keuze toe om de rente in één keer met 0,5% te verlagen. De uitleg hiervan gaat ongetwijfeld van invloed zijn op de algehele wereldeconomie en daarmee ook op de Bitcoin koers. Dit komt vooral doordat de uitspraken van Powell van grote invloed zijn op het algehele marktsentiment.

Inflatie index

De komende week wordt ook de belangrijke PCE Index in Amerika bekendgemaakt. Dit is een index waarbij naar de prijsstijgingen gekeken wordt waarbij de volatiele categorieën uitgesloten worden. Dat zijn categorieën als voedsel en energie. Mocht de PCE Index hoger dan verwacht uitvallen, is dat ongetwijfeld positief nieuws voor Bitcoin. Bitcoin is immers één van de weinige financiële producten waarmee een investeerder zijn/haar vermogen tegen inflatie kan beschermen. Houd dus ook goed de uitkomst van deze index in de gaten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Near Protocol doelt op $8,50 ondanks weerstand

Timo Bruinsma

Dogecoin DOGE op rand van 45% uitbraak bij veroveren prijsniveau

Julian Smits

FlokiFi bereikt $165 miljoen TVL, klaar voor rally?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu