Blockchain Stories
Tether marktkapitalisatie bereikt recordhoogte van bijna $120 miljard
Altcoin Nieuws Stablecoin

Tether marktkapitalisatie bereikt recordhoogte van bijna $120 miljard

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het afgelopen jaar hebben stable coins een exponentiële groei doorgemaakt.

De marktkapitalisatie van stable coins heeft recentelijk een historisch hoogtepunt bereikt van $172 miljard.

Tether bereikt nieuwe all time high

Tijdens de groei van de stablecoin markt loopt Tether’s USDT voorop met aanhoudende groei. 

In feite heeft Tether een nieuwe all time high bereikt wat betreft marktkapitalisatie. Deze ontwikkeling in de stablecoinmarkt werd opgemerkt door IntoTheBlock. Via hun officiële X pagina deelden zij dat:

Tether heeft een nieuwe all time high in marktkapitalisatie bereikt, met de totale waarde van $USDT die bijna $120 miljard bedraagt.

Op het moment van schrijven bedroeg de marktkapitalisatie van Tether $120 miljard. Dit betekent een groei van 40% in het afgelopen jaar. In deze periode is de marktkapitalisatie van Tether gestegen van $85 miljard naar $120 miljard. 

Dit plaatst Tether $83 miljard voor op zijn dichtstbijzijnde stablecoin-rivaal, Circle’s USDC, die ook aanzienlijke groei heeft doorgemaakt en $35 miljard heeft bereikt.

Wat drijft de groei van USDT?

Nu Tether’s USDT een nieuwe piek in marktkapitalisatie heeft bereikt, rijst de vraag welke factoren deze groei aansturen. Volgens onze analyse zorgen verschillende marktomstandigheden ervoor dat Tether verder kan groeien. 

image
Bron: IntoTheBlock

Ten eerste is de adoptiegraad van Tether het afgelopen jaar sterk gestegen. Gedurende deze periode is de adoptiegraad gestegen van een dieptepunt van 18% naar 30%. 

Dit suggereert dat verschillende individuen, instellingen en retail handelaren de voorkeur geven aan USDT boven andere stable coins. Deze gunst bij gebruikers heeft Tether gepositioneerd voor verdere groei.

image
Bron: DeFiLlama

Daarnaast, hoewel de stablecoinmarkt divers is met meerdere munten, springt USDT eruit als een populaire keuze voor pairs. Dit wordt geïllustreerd door de hogere dominantie van USDT ten opzichte van andere stable coins. Volgens Defillama is de dominantie van USDT gestegen tot bijna 70%. Dit suggereert dat USDT op grote schaal wordt gebruikt als handelsvaluta op exchanges, waarbij een hogere dominantie duidt op meer liquiditeit op de markt.

Ten slotte is het aantal USDT in reserves op exchanges het afgelopen jaar gestegen, parallel aan de groei van de marktkapitalisatie. Dit wijst op een toename in gebruik en adoptie, zoals eerder waargenomen. De beschikbaarheid van USDT op exchanges geeft aan dat de meeste gebruikers het gebruiken voor aankopen en andere handelsactiviteiten in vergelijking met andere stable coins.

image
Bron: CryptoQuant

Kortom, het Is goed om hier aandacht aan te besteden

Nu Tether een historisch hoogtepunt in marktkapitalisatie heeft bereikt, toont dit de toenemende voorkeur voor USDT in handelsactiviteiten. Het onderstreept ook dat de markt verschuift naar stable coins als waardeopslag voor de meeste crypto-gebruikers.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Aptos oogt op grote winsten: Binnenkort een rally mogelijk?

Timo Bruinsma

PEPE heeft een doorbraak: Kan het DOGE en SHIB overtreffen?

Timo Bruinsma

Tether bereikt bijna $120 miljard: een nieuwe mijlpaal in de cryptowereld

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu