Blockchain Stories
Kan BNB de $10.000 bereiken? Ontdek de oplopende spanning!
Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Kan BNB de $10.000 bereiken? Ontdek de oplopende spanning!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De BNB Chain, eerder Binance Smart Chain genoemd, is een van de meest besproken blockchain platforms. Het ondersteunt toepassingen zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non fungible tokens (NFTs).

Ontstaan uit het Binance ecosysteem, is de BNB Chain een evolutie van de oorspronkelijke Binance blockchain, gericht op schaalbaarheid, interoperabiliteit en innovatie binnen Web3 technologie.

Het netwerk begon als Binance Chain en Binance Smart Chain (BSC) maar werd in 2022 hernoemd naar BNB Chain. Deze naamswijziging benadrukt de onafhankelijkheid van Binance en de focus op gedecentraliseerde applicaties (dApps) en DeFi oplossingen. BNB, vroeger Binance Coin, staat nu voor “Build and Build,” wat de groei van dit blockchain ecosysteem ondersteunt.

Technologie achter de BNB chain

De BNB Chain maakt gebruik van de Cosmos SDK, een technologie die het netwerk hoge schaalbaarheid biedt. Het mechanisme is een hybride van Proof of Stake (PoS) en Proof of Authority (PoA), wat vereist dat validators minimaal 10.000 BNB staken om deel te nemen.

Hoewel dit ten koste gaat van decentralisatie met slechts 40 validators die het netwerk onderhouden blijft de BNB Chain compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit vergemakkelijkt de overdracht van Ethereum gebaseerde applicaties naar de BNB Chain voor ontwikkelaars.

Een aantrekkelijke eigenschap van BNB is zijn deflatoire karakter. In 2017 startte Binance een auto-burnprogramma dat elk kwartaal het BNB aanbod vermindert. Dit gaat door tot er 100 miljoen BNB-tokens overblijven, wat schaarste creëert en de waarde van de token verhoogt.

De rol van BNB in het ecosysteem

BNB is meer dan alleen een utility token voor Binance gebruikers om handelskosten te betalen. Het speelt een centrale rol in transacties op de BNB Chain. Of het nu gaat om staking, governance of DeFi toepassingen, BNB is essentieel.

Gebruikers die BNB bezitten en staken kunnen beloningen verdienen en invloed uitoefenen op de governance van het netwerk door middel van stemrecht.

Het Binance ecosysteem zelf is enorm, met BNB als de native token voor meerdere platforms, waaronder de gecentraliseerde exchange van Binance en verschillende gedecentraliseerde protocollen binnen de BNB Chain. Bovendien staan technologieën zoals BNB Greenfield, opBNB en zkBNB klaar om het netwerk verder te verbeteren op het gebied van schaalbaarheid, interoperabiliteit en transactiedoorvoer.

MetaFi en de Toekomst van BNB Chain

De toekomst van de BNB Chain is verbonden met MetaFi, dat financiën verenigt met metaverse applicaties, DeFi, en NFTs. MetaFi wil deze blockchain functionaliteiten integreren in één ecosysteem. Terwijl de BNB Chain technologie uitbreidt voor complexere toepassingen zoals GameFi, SocialFi en metaverse integraties, zal het ontwikkelaars en ondernemers aantrekken die Web3 willen opbouwen.

Sinds de oprichting heeft BNB aanzienlijke prijsstijgingen gekend. Van $0,15 tijdens de ICO in 2017, naar pieken boven $600 in 2021. De token heeft zijn waarde beter behouden dan de meeste cryptocurrencies, vooral in bearish periodes, dankzij zijn gebruik binnen het Binance ecosysteem en deflatoire karakter.

Experts zijn optimistisch over de BNB prijs. Voorspellingen voor 2024 wijzen op nieuwe hoogten, met doelen van $677 tot $1.183. Tegen 2030 verwachten analisten dat BNB boven $5.000 kan stijgen.

BNBkoersgrafiek september2024
BNB handelt op een koers van $582. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Altcoin portfolio Michaël van de Poppe en zijn strategie

Pieter de Haan

Bitcoin whales verzilveren winst na laatste prijsstijging

Julian Smits

Altseason in aantocht? Spannende voorspellingen van analisten

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu