Blockchain Stories
Altcoin portfolio Michaël van de Poppe en zijn strategie
Altcoin Ethereum Nieuws

Altcoin portfolio Michaël van de Poppe en zijn strategie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Michaël van de Poppe, een prominente crypto analist, geeft in zijn nieuwste video een uitgebreid overzicht van zijn persoonlijke crypto portfolio en zijn strategie voor de komende marktfase. Hij deelt niet alleen welke altcoins hij in bezit heeft, maar ook zijn benadering van swing trading en de risico’s die hij bewust neemt. In dit artikel bekijken we de samenstelling van zijn portefeuille en hoe hij zijn strategie inzet om zijn rendement te maximaliseren.

Volledig in altcoins: Een gedurfde keuze

Crypto Michaël benadrukt dat zijn crypto portfolio volledig bestaat uit altcoins, zonder enige Bitcoin. Dit maakt zijn aanpak bijzonder risicovol, maar hij heeft bewust gekozen voor deze strategie omdat hij gelooft in de groeipotentie van kleinere, nieuwere projecten.

Zijn portefeuille bevat zowel grote als kleinere altcoins, met de verwachting dat sommige munten mogelijk naar nul kunnen gaan, terwijl anderen een enorme groei kunnen doormaken. Interessant is dat hij bewust voor nieuwere projecten met lage marktwaarde kiest, omdat deze volgens hem in bull markten vaak beter presteren dan gevestigde coins.

Van de Poppe geeft toe dat zijn benadering niet voor iedereen geschikt is en dat je stalen zenuwen moet hebben om de volatiliteit van de altcoin markt te doorstaan.

Enkele van de grotere altcoins in zijn portefeuille zijn:

  • Optimism: Een layer-2 oplossing op Ethereum die volgens hem essentieel is vanwege de kracht van het Ethereum ecosysteem en de verwachte groei door de introductie van IG Layer.
  • Celestia: Een modulair blockchainproject dat volgens Van de Poppe een belangrijke speler kan worden in de toekomst van interoperabele blockchains.
  • Bittensor (TAO): Een project dat kunstmatige intelligentie en blockchain combineert, met een groot potentieel voor koersstijgingen.
  • Ethereum Name Service (ENS): Een belangrijke speler in het Ethereum ecosysteem, vooral vanwege de integratie met platforms als PayPal.

Zijn kleinere altcoins, zoals Renzo en Omni, bevinden zich nog in een vroege fase, maar Van de Poppe ziet grote kansen door hun innovatieve technologieën en de relatief lage marktwaardes.

Swing trading en actieve portfoliobeheer

In plaats van dagelijkse trades, heeft Van de Poppe gekozen voor een swing trading benadering. Hij identificeert altcoins met groeipotentieel en houdt ze vast tot ze een flinke stijging hebben doorgemaakt, vaak tussen de 100% en 500%. Daarna verkoopt hij ze wanneer de markt een correctie doormaakt van 50% tot 70%. Deze aanpak stelt hem in staat om actief in te spelen op de volatiliteit van altcoins en zijn rendement te maximaliseren zonder constant de markten in de gaten te houden zoals bij daytrading.

Zijn strategie is gericht op cyclische marktbewegingen, waarbij hij gelooft dat we ons in een fase bevinden waarin altcoins enorm kunnen groeien naarmate de globale liquiditeit toeneemt. Zijn focus ligt vooral op het selecteren van nieuwe projecten met een lage marktkapitalisatie, omdat deze in een bull markt vaak beter presteren dan gevestigde cryptovaluta.

Vooruitzichten voor altcoins

Van de Poppe is optimistisch over de toekomst van de altcoin markt en voorspelt dat de komende maanden grote kansen kunnen bieden voor aanzienlijke winsten. Hij verwacht dat de toename van liquiditeit in landen zoals de VS en China zal leiden tot een sterke stijging van zowel Bitcoin als altcoins. Daarnaast gelooft hij dat nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals modulair bouwen op de Ethereum blockchain via IG Layer, de vraag naar specifieke altcoins zal stimuleren.

Volgens Van de Poppe zullen altcoins, met name de nieuwere projecten, de komende periode beter presteren dan grotere munten zoals Bitcoin en Ethereum. Hij is van plan om zijn posities actief te beheren, regelmatig winsten te nemen, en door te draaien naar nieuwe projecten die beter passen bij de huidige marktomstandigheden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Kan BNB de $10.000 bereiken? Ontdek de oplopende spanning!

Julian Smits

Bitcoin whales verzilveren winst na laatste prijsstijging

Julian Smits

Altseason in aantocht? Spannende voorspellingen van analisten

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu