Blockchain Stories
WIF stijgt 18% bereikt DogWifHat binnenkort nieuwe hoogten?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

WIF stijgt 18% bereikt DogWifHat binnenkort nieuwe hoogten?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt lijkt wel een achtbaan, met zijn voortdurende ups en downs. Afgelopen week maakte de populaire Solana meme coin DogWifHat ($WIF) een indrukwekkende sprong van 18%, waardoor het de best presterende munt werd onder de top vijf doge themed meme coins. Wat betekent deze onverwachte stijging voor de cryptowereld en hoe verhoudt $WIF zich tot andere meme coins?

DogWifHat triomfeert: Vergelijking met andere meme coins

DogWifHat ($WIF) heeft zich deze week met zijn 18% prijsstijging duidelijk onderscheiden van de rest. Met een marktkapitalisatie van $1,8 miljard is $WIF momenteel de vierde grootste meme coin ter wereld. Ter vergelijking, Dogecoin ($DOGE), de leider van de meme coins met een marktkapitalisatie van $15,4 miljard, zag slechts een minimale stijging van 0,3% in dezelfde periode.

De recente stijging van $WIF kan worden toegeschreven aan de bredere beweging in de cryptomarkt sinds afgelopen dinsdag. Toen verlaagde de Federal Reserve de rente met 50 basispunten (0,5%), de eerste verlaging na twee jaar van constante verhogingen. Dit maakte lenen goedkoper en stimuleerde investeerders om meer risicovolle posities in te nemen, zoals crypto.

Invloed van de federale rente op de cryptomarkt

De renteverlaging door de Federal Reserve heeft een aanzienlijk effect gehad op de bredere cryptomarkt. Bitcoin (BTC), de marktleider, steeg met 9,3% in de afgelopen zeven dagen en wordt nu verhandeld op $63,4. Ook Solana, de thuisbasis van DogWifHat, profiteerde van dit nieuws met een stijging van 13%, waardoor de waarde nu op $149 ligt.

Door deze bredere marktbewegingen kon DogWifHat ($WIF) zijn opwaartse trend voortzetten. Sinds de crash in de crypto en aandelenmarkt op 5 augustus, waarbij veel investeerders hun risicovolle activa dumpten, beweegt $WIF binnen een smalle marge van $1,40 tot $1,95. Ondanks de recente stijging, geeft een dalende relative strength index (RSI) van 50 aan dat er een stabiele verkoopdruk is en dat de rally waarschijnlijk zal afkoelen in het weekend.

wif koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Terugkeer van de altseason en toekomstverwachtingen

Nu de Federal Reserve de rente verlaagt, is er speculatie dat we een nieuwe ‘Alt Season’ tegemoet gaan. Dit is een periode waarin altcoins, zoals meme coins, aanzienlijk beter presteren dan Bitcoin. Investeerders richten zich weer meer op risicovolle posities voor hogere rendementen.

Hoewel meme coins ooit begonnen als parodieën, bieden ze nu steeds meer waarde en nut aan hun houders. Met een groei van 4,6% in de laatste 24 uur, blijft de meme coin sector een veelbelovende ruimte binnen de cryptomarkt. Het is duidelijk dat, ondanks hun speelse oorsprong, meme coins zoals DogWifHat ($WIF) serieuze spelers zijn geworden in de wereld van digitale valuta.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Coinbase bevestigt cbBTC op Solana: nieuwe mogelijkheden voor Bitcoin houders

Pieter de Haan

SEC keurt opties handel goed voor BlackRock Bitcoin ETF

Pieter de Haan

Veelbelovende Metaverse tokens om in 2024 in de gaten te houden

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu