Blockchain Stories
Pepe koersverwachting: Klaar voor 30% stijging?
Memecoin Nieuws Technische Analyse

Pepe koersverwachting: Klaar voor 30% stijging?

Cryptocurrencies komen en gaan, maar sommige weten echt de aandacht te trekken van investeerders. Een van die munten is Pepe (PEPE), die zich onderscheidt door zijn unieke karakter en community gedreven aanpak. Recentelijk is er veel beweging in de markt rondom deze munt, met stijgende handelsvolumes en prijsvolatiliteit.

Waarom bewegende prijzen belangrijk zijn

De prijs van een cryptocurrency zoals PEPE kan om verschillende redenen stijgen of dalen. Technische analyse helpt ons om deze bewegingen te begrijpen. Een van de belangrijkste indicatoren die hiervoor gebruikt wordt is de Moving Average Convergence Divergence (MACD). Dit klinkt ingewikkeld, maar het betekent simpelweg dat we kijken naar hoe snel en in welke richting de prijs van PEPE beweegt.

In het geval van PEPE zien we dat de MACD lijn boven de signaallijn is gekomen. Dit is een teken dat er meer kopers dan verkopers zijn, wat vaak wijst op een stijgende prijs. Daarnaast zien we dat de Relative Strength Index (RSI), een andere belangrijke indicator, boven de 50 staat. Dit betekent dat er een sterke koopdruk is.

pepe koersgrafiek0september2024
Bron: TradingView

Technische analyse helpt niet alleen om de huidige situatie te begrijpen, maar ook om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Als deze trends zich voortzetten, kan PEPE in de nabije toekomst een prijsstijging van wel 30% zien.

On chain data en wat het betekent

Naast technische analyse is het ook belangrijk om naar on chain data te kijken. Dit zijn gegevens die afkomstig zijn van transacties en activiteiten op de blockchain zelf. Een belangrijke indicator in deze context is de long to short ratio. Voor PEPE is deze ratio momenteel 1,08, wat betekent dat er meer mensen zijn die verwachten dat de prijs stijgt dan daalt.

onchaindata coinglass
Bron: TradingView

Een andere interessante maatstaf is de Age Consumed index van Santiment. Deze index meet hoe vaak oudere tokens worden verplaatst. Als veel oude tokens ineens beginnen te bewegen, kan dit een teken zijn dat grote houders verwachten dat de prijs zal stijgen. In het geval van PEPE zagen we recentelijk een piek in deze index, wat duidt op een mogelijk aankomende rally.

pepe santiment
Bron: Santiment

Wat zijn de kritieke prijspunten?

Voor investeerders is het belangrijk om te weten welke prijsniveaus ze in de gaten moeten houden. Voor PEPE is een belangrijk weerstandsniveau $0,0000078. Dit betekent dat als de prijs boven dit niveau blijft, we een verdere stijging kunnen verwachten. Echter, als de dagelijkse candle stick sluit onder $0,0000069, dan kan dit wijzen op een daling naar $0,0000060.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Toekomst van XRP: Wat als Bitcoin stijgt naar $150K in 2025?

Julian Smits

EOS hard fork: grote update brengt decentralisatie en verbeterde prestaties

Pieter de Haan

MicroStrategy koopt voor $458 miljoen aan Bitcoin

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu