Blockchain Stories
Coinbase bevestigt cbBTC op Solana: nieuwe mogelijkheden voor Bitcoin houders
Altcoin Bitcoin Coinbase Nieuws

Coinbase bevestigt cbBTC op Solana: nieuwe mogelijkheden voor Bitcoin houders

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens het Solana Breakpoint evenement in Singapore kondigt Coinbase aan dat het zijn Coinbase Wrapped BTC token, cbBTC, naar de Solana blockchain brengt. Deze stap komt kort na de succesvolle lancering van cbBTC op de Ethereum en het eigen Base netwerk.

Met deze uitbreiding zet Coinbase in op de populariteit van Solana en de toenemende vraag van Bitcoin houders naar snellere en goedkopere transacties op gedecentraliseerde financiële platforms (DeFi).

Wat is cbBTC (Coinbase Wrapped BTC)?

CbBTC, dat 1:1 wordt ondersteund door echte Bitcoin die door Coinbase wordt bewaard, is een wrapped Bitcoin token dat gebruikers de mogelijkheid biedt om hun Bitcoin te gebruiken op verschillende blockchain netwerken, zoals Ethereum en Base.

Dit token fungeert als een brug tussen Bitcoin en andere blockchains, waardoor gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot DeFi applicaties zonder hun Bitcoin te hoeven verkopen of omzetten naar andere cryptovaluta.

Wanneer een gebruiker Bitcoin verstuurt (vanaf Coinbase) naar een ondersteund blockchain adres, wordt dit automatisch omgezet in cbBTC. Ontvangen cbBTC wordt op zijn beurt weer omgezet in Bitcoin in de Coinbase rekening van de gebruiker. De waarde van cbBTC heeft dus altijd dezelfde waarde als de Bitcoin koers.

Waarom Solana?

Solana staat bekend om zijn snelle transacties en lage kosten, wat het een aantrekkelijk platform maakt voor DeFi toepassingen. De keuze van Coinbase om cbBTC op Solana uit te brengen, speelt in op de groeiende populariteit van dit netwerk. Solana biedt Bitcoin houders nu de kans om te profiteren van DeFi protocollen zonder de hoge transactiekosten en langere verwerkingstijden van netwerken zoals Ethereum.

Hassan Ahmed van Coinbase Singapore sprak tijdens de conferentie: “Onze gebruikers houden van Solana, en wij ook. We zijn daarom erg enthousiast om aan te kondigen dat we cbBTC naar Solana brengen.” Deze integratie kan Solana’s DeFi activiteit een flinke boost geven, aangezien Bitcoin houders hun vermogen nu gemakkelijker kunnen inzetten in DeFi projecten via het Solana ecosysteem.

Toekomstige kansen voor Bitcoin in DeFi

Hoewel er nog geen exacte datum is aangekondigd voor de integratie van cbBTC op Solana, is het duidelijk dat dit een belangrijke stap is in Coinbase’s strategie om de bruikbaarheid van Bitcoin te vergroten binnen verschillende blockchain-omgevingen. Voor Bitcoin houders opent dit nieuwe deuren om deel te nemen aan de snelgroeiende DeFi sector zonder afstand te doen van hun Bitcoin.

Door Bitcoin naar Solana te brengen, kan Coinbase profiteren van de unieke voordelen van dit netwerk, zoals de schaalbaarheid en lage kosten, wat op zijn beurt meer gebruikers kan aantrekken naar Solana’s DeFi platforms. Dit zou niet alleen de activiteit binnen de Solana community kunnen stimuleren, maar ook de rol van Bitcoin in DeFi versterken.

Hoewel Coinbase nog geen details heeft gedeeld over welke Solana gebaseerde DeFi protocollen cbBTC zullen ondersteunen, zal de lancering waarschijnlijk nieuwe mogelijkheden creëren voor gebruikers om hun Bitcoin te gebruiken binnen het Solana ecosysteem.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Aptos streeft naar $10,41 terwijl optimisme toeneemt

Julian Smits

WIF stijgt 18% bereikt DogWifHat binnenkort nieuwe hoogten?

Julian Smits

SEC keurt opties handel goed voor BlackRock Bitcoin ETF

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu