Blockchain Stories
Wat is de huidige invloed van Japan op de Bitcoin koers?
Nieuws

Wat is de huidige invloed van Japan op de Bitcoin koers?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers is sinds woensdag volop in beweging. De juiste kant op welteverstaan; sinds woensdag is de Bitcoin koers aanzienlijk gestegen. Een gevolg van de renteverlaging van de Federale bank van Amerika. Deze instantie besloot om de rente in één klap met 0,5% te verlagen. Dit bracht eerst een angstreactie met zich mee, maar blijkt uiteindelijk positief uit te pakken voor Bitcoin. Tegelijkertijd is er nog steeds angst voor hetgeen men in Japan gaat doen. Wat is precies de huidige invloed van Japan op de Bitcoin koers? En wat kunnen we hier in de komende periode van verwachten?

Japan, Amerika & Bitcoin

De onderwerpen Japan, Amerika en Bitcoin kunnen niet los van elkaar gezien worden. Deze twee landen hebben een significante invloed op de Bitcoin koers, zoals deze week duidelijk is gebleken. Door een beslissing in Amerika is de Bitcoin koers immers meer dan behoorlijk gestegen. Tegelijkertijd was er in Japan veel twijfel over wat de centrale bank in dat land zou doen.

Dit heeft vooral met de hoge inflatiecijfers in Japan te maken. In augustus 2024 lag de inflatie namelijk op 2,8% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit geeft aan dat het leven voor de Japanners in een jaar tijd bijna 3% duurder geworden is. Een logisch vervolg hierop zou zijn dat de Bank of Japan een aanzienlijke renteverlaging door zou voeren. Net zoals in Amerika gedaan is.

De Japanse bank heeft echter besloten om de rente op 0,25% te houden. Daarmee ligt de rente dus al een heel stuk lager dan in andere werelddelen, landen en continenten. Dit is puur het gevolg van de hoge inflatie in Japan en de daarbij behorende waardevermindering van de Japanse yen.

Welke invloed heeft Japan momenteel?

Vanuit het oogpunt van crypto gezien heeft Japan de juiste keuze gemaakt. Indien de Japanse bank besloten had om de rente te verhogen, zou dit voor flinke schommelingen op de cryptomarkt hebben gezorgd. Dit is in ieder geval wat we in augustus gezien hebben. De beurscrash in augustus was grotendeels toe te schrijve naan de financiële ontwikkelingen in Japan. Doordat de Bank of Japan nu voorzichtig met het verhogen van de rente is, is de financiële markt in Japan in iets rustiger vaarwater gekomen.

Desalniettemin kan Japan alsnog een flinke invloed op de Bitcoin koers uitoefenen. Besluit de Bank of Japan later dit jaar alsnog om de rente te verhogen? Dan lijken flinke schommelingen in de cryptomarkt een meer dan logisch gevolg te zijn. Dat is iets waar geen enkele Bitcoin investeerder op zit te wachten. Het is juist de verwachting dat Uptober (oktober) en de rest van het vierde kwartaal positief uit gaan pakken voor Bitcoin. Uiteraard is dit vooralsnog koffiedik kijken, maar de vooruitzichten voor Bitcoin zijn zeker positief. De koers is al flink gestegen, de Bitcoin ETF’s zagen een flinke instroom en het algehele marktsentiment lijkt te zijn veranderd. Deels met dank aan de Amerikaanse- en Japanse centrale bank.

Gerelateerde berichten

Solana stijgt 12% naar $150: Op weg naar $160?

Julian Smits

Bitcoin ETF’s volgen het goede voorbeeld van Bitcoin

Scott

Waarom VeChain en Bittensor op het punt staan te stijgen

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu