Blockchain Stories
Solana stijgt 12% naar $150: Op weg naar $160?
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana stijgt 12% naar $150: Op weg naar $160?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (SOL) heeft een indrukwekkende stijging van 12% doorgemaakt, doorbrak de belangrijke grens van $140, en nadert momenteel de $150 weerstand. Deze ontwikkeling heeft het optimisme onder investeerders nieuw leven ingeblazen, die nu speculeren op een verdere opmars naar $160.

Solana doorbreekt belangrijk weerstandsniveau

Na de recente renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) herstelde de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur met 5%. De meeste cryptocurrencies stonden in de plus, waaronder Solana, de vijfde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Op donderdag hervond Solana zijn momentum door de grens van $140 te doorbreken en bereikte vrijdagochtend zelfs de $150. Gedurende september bleef de token steken tussen $130 en $139, wat veel investeerders zorgen baarde. Voordat Solana vorige week doorbrak, noteerde het een wekelijkse daling van 7%, wat veel analisten deed vermoeden dat een verdere correctie mogelijk was.

solana koersgrafiek september2024
Solana handelt op een koers van $150. Bron: TradingView

De bekende trader Peter Brandt waarschuwde zelfs dat Solana naar $80 zou kunnen dalen als het niet lukte om de weerstand te doorbreken. Toch herstelde de prijs van SOL met meer dan 10% in de laatste 24 uur en brak het uit een neerwaartse trend van twee maanden.

Marktanalyse en voorspellingen

De recente rally in de cryptomarkt, vooral na de aankondiging van de renteverlagingen door de Fed, kan worden vergeleken met een vloedgolf die alle boten langzaam, maar zeker, op een hoger waterpeil brengt. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan het herstel van Solana, maar heeft ook het algemene marktsentiment verbeterd.

Solana’s prijsstijging was goed voor een wekelijkse groei van 5,4% en een tweewekelijkse stijging van 8,3%. Bovendien steeg de dagelijkse handelsactiviteit met 81,3% tot een handelsvolume van $3,76 miljard.

Toekomstige perspectieven voor Solana

Volgens analisten is Solana nu klaar om hogere doelen na te streven. Zo benadrukte cryptoanalist Jelle dat Solana op lange termijn beter heeft gepresteerd dan de meeste altcoins. Jelle merkte op dat Solana boven de $120 ondersteuningszone is gebleven sinds maart, ondanks dat veel altcoins meer dan 50% van hun waarde hebben verloren.

Daarnaast vermoedt analist Yuriy dat een succesvolle doorbraak boven het $150 niveau Solana naar de $160 weerstand kan brengen, met mogelijke verdere stijgingen tussen de $180 en $200. Hij waarschuwde echter dat de $138 moet worden vastgehouden om een terugval naar $120 te voorkomen.

Op het moment van schrijven wordt SOL verhandeld rond een koers van $150, een stijging van 12% in de afgelopen 7 dagen.

Met deze ontwikkelingen lijkt de toekomst van Solana veelbelovend voor investeerders en handelaren die op zoek zijn naar kansen in de cryptomarkt. Het is nu een kwestie van afwachten of Solana door de $160 weerstand kan breken en zijn stijgende lijn kan voortzetten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

BingX hack zorgt voor minstens $52 miljoen aan verliezen

Pieter de Haan

Wat is de huidige invloed van Japan op de Bitcoin koers?

Scott

Bitcoin ETF’s volgen het goede voorbeeld van Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu