Blockchain Stories
MicroStrategy koopt voor $458 miljoen aan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

MicroStrategy koopt voor $458 miljoen aan Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, heeft opnieuw flink geïnvesteerd in Bitcoin. Zijn bedrijf kocht onlangs 7.420 BTC voor een bedrag van ongeveer $458,2 miljoen, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van $61.750 per Bitcoin. Hiermee komt het totale aantal BTC dat MicroStrategy in bezit heeft op 252.220 BTC, met een geschatte waarde van bijna $9,9 miljard.

Op dit moment handelt de Bitcoin koers rond de $63.000. Tegen de huidige prijs betekent dit dat het bedrijf een aanzienlijke winst heeft, met een niet-gerealiseerde winst van bijna $6 miljard.

De aanhoudende Bitcoin strategie van MicroStrategy

Deze nieuwe aankoop volgt op een eerdere mega aankoop van 18.300 BTC die MicroStrategy slechts een week eerder afrondde voor $1,11 miljard. In totaal heeft het bedrijf alleen al in het derde kwartaal 25.720 BTC toegevoegd aan zijn schatkist.

Saylor blijft duidelijk vertrouwen hebben in Bitcoin als een stabiele lange termijn investering en bescherming tegen inflatie. Volgens hem is het de beste manier om waarde te behouden in een steeds onstabielere economische wereld.

MicroStrategy heeft deze aankoop gefinancierd met de opbrengsten van een schuldobligatie van $1,01 miljard. Deze obligatie heeft een looptijd tot 2028 met een lage rente van 0,65%. Het bedrijf verklaarde dat een deel van deze opbrengsten gebruikt wordt om bestaande schulden af te lossen, terwijl de rest wordt ingezet voor verdere Bitcoin aankopen en algemene bedrijfsdoeleinden.

Waarom deze stap?

Saylor’s overtuiging in Bitcoin als ‘digitale goud’ is de afgelopen jaren onverminderd gebleven. Door zijn agressieve aankopen is MicroStrategy uitgegroeid tot de grootste Bitcoin houder onder bedrijven wereldwijd.

De recente aankopen hebben MicroStrategy’s totaal naar 252.220 BTC gebracht, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $39.266 per Bitcoin.

Het bedrijf rapporteerde daarnaast een rendement van 5,1% voor het kwartaal tot nu toe en 17,8% voor het jaar, wat de kracht van hun Bitcoin strategie laat zien. Hoewel de koers van Bitcoin fluctueert, lijkt Saylor onverminderd optimistisch en blijft hij de munt zien als een veilige haven.

Wat volgt voor MicroStrategy?

De kans is groot dat MicroStrategy in de nabije toekomst doorgaat met het kopen van nog meer Bitcoin. Er zijn plannen aangekondigd om nog eens $700 miljoen op te halen via converteerbare obligaties, een bedrag dat inmiddels is verhoogd naar ruim $1 miljard. Of deze volledige som in één keer wordt geïnvesteerd in een nieuwe Bitcoin aankoop is nog onduidelijk, maar het is zeker dat Saylor en zijn bedrijf niet van plan zijn te stoppen met hun agressieve BTC strategie.

Met deze voortdurende investeringen komt het totaalbedrag dat MicroStrategy in Bitcoin heeft geïnvesteerd steeds dichter bij de $11 miljard, en het aantal Bitcoin dat het bedrijf bezit zou de grens van 270.000 stuks kunnen overschrijden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

EOS hard fork: grote update brengt decentralisatie en verbeterde prestaties

Pieter de Haan

Binnenkort kan de overheid cryptotransacties door AI laten controleren

Michel Borggreve

BingX hack zorgt voor minstens $52 miljoen aan verliezen

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu