Blockchain Stories
EOS hard fork: grote update brengt decentralisatie en verbeterde prestaties
Altcoin EOS Nieuws

EOS hard fork: grote update brengt decentralisatie en verbeterde prestaties

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 25 september 2024 ondergaat de EOS blockchain een belangrijke hard fork. Deze update is bedoeld om de governance, schaalbaarheid en beveiliging van het platform te verbeteren. Het doel is om de macht binnen het netwerk te decentraliseren en de prestaties van EOS te optimaliseren, wat de blockchain sneller en efficiënter moet maken.

EOS was vroeger een populaire coin, maar nu een stuk minder populair. De EOS koers handelt rond de $0,51. Dit is een daling van maar liefst 97% van de ATH van $22,71.

Wat houdt de hard fork in?

De hard fork komt op een belangrijk moment voor EOS, een platform dat sinds zijn lancering in 2018 bekendstaat om zijn hoge transactiesnelheden en schaalbaarheid. Toch heeft het platform te kampen gehad met kritiek vanwege de centralisatie van macht bij een kleine groep block producers. Deze update wil meer inspraak geven aan de community, wat het vertrouwen in de toekomst van het netwerk kan herstellen.

Naast het verbeteren van de governance, pakt de hard fork ook schaalbaarheidsproblemen aan, waardoor de infrastructuur van EOS sneller en kostenefficiënter moet worden. Dit is essentieel in een steeds competitiever wordende crypto markt, waar platforms zoals Ethereum en Solana snel vooruitgang boeken.

Gevolgen voor gebruikers en investeerders

De update zal ook de beveiliging van het netwerk versterken, wat van cruciaal belang is om het platform te beschermen tegen mogelijke aanvallen. Gebruikers moeten echter rekening houden met tijdelijke verstoringen terwijl exchanges en services zich aanpassen aan de nieuwe software. Voor investeerders kan er prijsschommelingen optreden, aangezien markten vaak reageren op grote gebeurtenissen zoals een hard fork.

Als de update succesvol is, kan dit de positie van EOS in de markt verbeteren en het vertrouwen van zowel ontwikkelaars als investeerders herstellen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

MicroStrategy koopt voor $458 miljoen aan Bitcoin

Pieter de Haan

Binnenkort kan de overheid cryptotransacties door AI laten controleren

Michel Borggreve

BingX hack zorgt voor minstens $52 miljoen aan verliezen

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu