Blockchain Stories
Crypto shorts verliezen $147 miljoen terwijl Bitcoin boven $63k stijgt
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Crypto shorts verliezen $147 miljoen terwijl Bitcoin boven $63k stijgt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft recent flinke schommelingen doorgemaakt, mede door de sterke prijsstijging van Bitcoin. Deze ontwikkelingen hebben niet alleen een invloed op Bitcoin zelf, maar ook op andere cryptovaluta en zelfs op de derivatenmarkt.

Bitcoin breekt door: Wat betekent de stijging boven $63.000?

Recent nieuws over de renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve heeft een positieve reactie veroorzaakt in de cryptomarkt. Bitcoin herstelde zich en brak door de grens van $63.000. Dit is een belangrijke mijlpaal, zeker gezien de recente marktschommelingen. Veel beleggers zijn optimistisch over deze ontwikkeling, omdat het vertrouwen in Bitcoin als waardeopslag toeneemt.

bitcoin koersgrafiek 20september2024
Bitcoin handelt rond een koers van $63.000. Bron: TradingView

Deze stijging heeft een domino effect gehad op andere cryptovaluta. Altcoins zoals Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) hebben zelfs betere prestaties laten zien dan Bitcoin. Dit toont aan dat de algemene markt positief reageert op het herstel van Bitcoin.

Ripple effect: Hoe andere cryptovaluta mee stijgen

De stijging van Bitcoin heeft een positief effect gehad op de hele cryptomarkt. Veel altcoins hebben meegeprofiteerd van de stijgende trend. Zo hebben we gezien dat Solana en Avalanche zelfs beter presteerden dan Bitcoin. Dit soort ontwikkelingen zijn niet ongebruikelijk in de cryptowereld; vaak volgt de rest van de markt de trendsetter, in dit geval Bitcoin.

Een interessant gevolg van al deze volatiliteit is dat de derivatenmarkt flink door elkaar is geschud. Liquidaties zijn massaal voorgekomen, wat voor veel chaos heeft gezorgd. Volgens data van CoinGlass zijn er in de afgelopen 24 uur meer dan $201 miljoen aan liquidaties geweest.

coinglass data bitcoin 63000
In deze periode waren de liquidaties vooral afkomstig van shortposities. Bron: CoinGlass

Het merendeel hiervan, ongeveer $147 miljoen, betrof short contracten. Dit betekent dat beleggers die speculeerden op een daling van de koers, gedwongen werden hun posities te sluiten.

Liquidaties in de derivatenmarkt: Een kijk op de cijfers

De enorme volatiliteit in de markt heeft geleid tot grote liquidaties in de derivatenmarkt. Liquidatie betekent hier dat een open contract gedwongen wordt gesloten nadat het een bepaald percentage verlies heeft bereikt. In de afgelopen 24 uur is er voor meer dan $201 miljoen aan liquidaties geweest, waarbij short contracten verantwoordelijk waren voor ongeveer $147 miljoen. Dit laat zien hoe groot de impact van de recente prijsstijging van Bitcoin is.

Een gebeurtenis als deze wordt vaak een “short squeeze” genoemd. Hierbij worden beleggers die speculeren op een daling (shorters) gedwongen om hun posities te sluiten, wat leidt tot een kettingreactie van koopactiviteit en verdere prijsstijgingen. Dergelijke gebeurtenissen zijn niet zeldzaam in de cryptomarkt, gezien het speculatieve karakter en de hoge volatiliteit van veel munten.

De uitsplitsing van de laatste derivatenuitverkoop per symbool.
De uitsplitsing van de laatste crypto uitverkoop per symbool. Bron: CoinGlass

Bitcoin stond bovenaan de lijst met $78 miljoen aan liquidaties, gevolgd door Ethereum met $36 miljoen. Solana zag ook aanzienlijke liquidaties van ongeveer $11 miljoen. Dit toont aan dat de grootste cryptovaluta’s het zwaarst worden getroffen tijdens zulke marktschommelingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

AAVE kan stijgen naar $235, maar alleen als dit gebeurt

Timo Bruinsma

XRP verwachting: Analist voorspelt indrukwekkende stijging tot $27

Julian Smits

Bitcoin bull run: Inzicht in de markt en herkenning van de top

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu