Blockchain Stories
Bitcoin bull run: Inzicht in de markt en herkenning van de top
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin bull run: Inzicht in de markt en herkenning van de top

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt staat op het punt een mogelijke bull run in 2025 te beleven. Analyst IonicXBT heeft recent een uitgebreide gids gedeeld over hoe je de top van de Bitcoin markt kunt herkennen. Zijn gids is gebaseerd op de SOPR metriek (Spent Output Profit Ratio), een minder bekende maar zeer nuttige indicator voor het analyseren van Bitcoin.

Wat is de SOPR metriek?

De SOPR metriek helpt crypto experts te begrijpen hoe investeerders zich gedragen op de cryptomarkt. Het beantwoordt de vraag of mensen hun Bitcoin verkopen voor meer dan ze ervoor hebben betaald, of dat ze met verlies verkopen.

Wanneer de SOPR boven de 1 is, betekent dit dat de meeste investeerders met winst verkopen. Is de waarde lager dan 1, dan suggereert dit dat veel mensen met verlies verkopen. Deze metriek geeft inzicht in markttrends en kan een nuttige gids zijn om de algemene gezondheid van de markt te begrijpen.

IonicXBT deelde op platform X (voorheen Twitter) met zijn 125.000 volgers dat de SOPR metriek consequent de toppen van eerdere marktcirkels nauwkeurig heeft voorspeld, zoals in 2018 en 2021. Hij benadrukte dat de huidige daling in de SOPR aangeeft dat de bodem van de correctie nabij is, wat suggereert dat de markt nog niet op zijn hoogtepunt is.

Inzichten van analisten

Naast IonicXBT biedt analist Kaleo een alternatieve benadering om de top van de marktcirkel te herkennen. Hij presenteerde een omgekeerde Bitcoin grafiek die suggereert dat BTC de trendlijn van zijn exponentiële groeicurve volgend jaar zou kunnen bereiken, met een mogelijke prijs van rond de $220.000. Kaleo gelooft dat Bitcoin de komende dagen zal consolideren voordat het door meerdere weerstandsniveaus breekt en nieuwe all time highs bereikt.

Deze inzichten van beide analisten benadrukken het belang van geïnformeerd blijven en gebruikmaken van data gedreven strategieën in de volatiele cryptomarkt. Ze moedigen investeerders aan kalm te blijven en niet mee te gaan in de hype of speculatie.

Belang van data gedreven beslissingen

In een markt die zo volatiel is als die van crypto, is het cruciaal om geïnformeerd te blijven en data gedreven beslissingen te nemen. Door gebruik te maken van indicatoren zoals de SOPR metriek en de inzichten van ervaren analisten, kunnen investeerders beter navigeren door de ups en downs van de markt.

bitcoin koersgrafiek 20september2024
Bitcoin handelt op een koers van $63.000. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu