Blockchain Stories
XRP kan $100 bereiken volgens marktdeskundige onder deze voorwaarden
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP kan $100 bereiken volgens marktdeskundige onder deze voorwaarden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente voorspelling van Crypto Tank over de toekomstige prijs van XRP heeft de crypto community in beroering gebracht. Crypto Tank, een gerenommeerde crypto analist, voorspelde dat XRP een prijs van $100 zou kunnen bereiken als het in staat is om 10% van het dagelijkse transactievolume van SWIFT te verwerken. Dit ambitieuze doel heeft zowel enthousiasme als scepsis gewekt bij de community en onder experts.

XRP kan $100 halen volgens marktdeskundige bij bepaalde voorwaarden

Om de impact van deze voorspelling te begrijpen, is het belangrijk om naar de huidige en potentiële transactievolumes van XRP te kijken. SWIFT verwerkt dagelijks ongeveer $5 biljoen aan transacties.

Als XRP 10% van dit volume overneemt, komt dat neer op $500 miljard aan dagelijkse transacties. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van het huidige dagelijkse volume van XRP van ongeveer $1 miljard.

Stel je voor dat XRP en SWIFT als twee bezorgdiensten zijn, elk met hun eigen postbussen wereldwijd. XRP’s postbus kan momenteel 100 pakketjes per dag verwerken, terwijl SWIFT er dagelijks 1000 aankan.

Crypto Tank suggereert dat als XRP 10% van SWIFT’s pakketjes kan verwerken, de waarde van XRP’s verzendingen aanzienlijk stijgt. Dit betekent dat de capaciteit van XRP’s postbus moet groeien naar 1000 pakketjes per dag, een ambitieus doel dat veel discussie heeft opgeroepen in de verzendwereld.

Reacties uit de gemeenschap en analyse door experts

De XRP gemeenschap reageerde gemengd op de voorspelling dat de prijs $100 zou bereiken. Enkele leden, zoals Scam Detective, wezen op mogelijke inconsistenties in de analyse van Crypto Tank.

Scam Detective vond dat het advies van Crypto Tank om niet op prijsvoorspellingen te vertrouwen in tegenspraak was met zijn eigen speculaties over XRP’s toekomstige prijs.

Daarentegen zijn experts zoals Rietveld optimistisch over XRP’s toekomst. Rietveld voorspelde in een video dat de prijs van XRP snel zou stijgen, verwijzend naar een fase van aanzienlijke opbouw. Volgens hem positioneert dit XRP voor een grote doorbraak, wat grote winsten kan opleveren voor vroege investeerders.

Hij baseerde zijn optimisme deels op opmerkingen van Cathie Wood, CEO van Ark Invest, die opmerkte dat grote instellingen zoals BlackRock en JPMorgan cryptovaluta aanbieden aan hun welvarendste klanten. Dit zou de liquiditeit in de markt kunnen vergroten en altcoins zoals XRP naar nieuwe hoogten kunnen brengen.

Toekomstige prijsbepalende factoren

Verschillende factoren kunnen de prijs van XRP beïnvloeden. Naast institutionele investeringen en technologische vooruitgang spelen marktdynamiek en de wisselwerking tussen technische en fundamentele analyses een cruciale rol.

Het is belangrijk te weten dat de beperkte historische gegevens van cryptocurrencies zoals XRP het lastig maken om nauwkeurige voorspellingen te doen via grafiekanalyses. Crypto Tank benadrukte dat als XRP 10% van het dagelijkse transactievolume van SWIFT zou overnemen, de waarde mogelijk $100 kan bereiken.

Hij noemde dit een conservatieve schatting, maar waarschuwde beleggers kritisch te blijven en niet blindelings te vertrouwen op de vele prijsvoorspellingen. Hoewel de $100 voorspelling voor XRP ambitieus is, zijn er elementen die deze mogelijkheid ondersteunen.

XRPUSD 2024 09 19 12 30 43
XRP handelt op een koers van $0,58. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu