Blockchain Stories
Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s
Bitcoin Cryptomarkt Update ETF Ethereum Nieuws

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gister maakte de FED in Amerika bekend om de rente met 0,5% te verlagen. De verwachting was dat de rente met 0,25% verlaagd zou worden, maar de FED heeft hier dus een schepje bovenop gedaan. Vooralsnog reageert onder meer Bitcoin hier prima op. De Bitcoin koers maakt vandaag zelfs een lichte stijging door! Geldt dat ook voor de crypto ETF’s? Kijkende naar de dag van gister, 18 september, moeten we wederom concluderen dat het een slechte dag was voor de crypto ETF’s.

Uitstroom van ruim $50 miljoen bij Bitcoin ETF’s

De Bitcoin ETF’s volgen in veel gevallen, met enige vertraging, het patroon van de Bitcoin koers. Daar lijkt gister echter geen sprake van te zijn geweest. De Bitcoin ETF’s moesten gister namelijk genoegen nemen met een uitstroom van ruim $50 miljoen.

Deze uitstroom mag opvallend genoemd worden. De dag ervoor, op 17 september, noteerden de Bitcoin ETF’s namelijk nog een instroom van meer dan $186 miljoen. Een deel van deze positieve instroom werd dus gister alweer teniet gedaan door de uitstroom van $52,7 miljoen.

De toch wel forse uitstroom is vooral aan de ARKB ETF te wijten. Deze ETF moest gister genoegen nemen met een uitstroom van meer dan $43 miljoen. Daarmee is deze ene BTC ETF grotendeels verantwoordelijk voor de (zeer) slechte dag van de Bitcoin ETF’s.

Opvallend is dat er slechts één BTC ETF een instroom noteerde. De Grayscale BTC ETF had een instroom van slechts $2,7 miljoen. Ook de Grayscale GBTC (uitstroom van $8,1 miljoen) en de Bitwise BTC ETF (uitstroom van $3,9 miljoen) deelden mee in de algehele malaise. Vooralsnog weten de Bitcoin Spot ETF’s nog steeds hun verwachtingen niet waar te maken.

Uitstroom van bijna $15 miljoen voor Ethereum ETF’s

Aan het eind van juli 2024 werden dan toch eindelijk de Ethereum ETF’s gelanceerd. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de ETH Spot ETF’s maken de verwachtingen nog niet waar. Ook gister was er weer sprake van een matige dag, getuige de uitstroom van bijna $15 miljoen.

Bij de Ethereum ETF’s viel vooral de activiteit van de Grayscale ETHE ETF op. Dit is blijkbaar de enige ETHER Spot ETF waarin momenteel gehandeld wordt, aangezien alle andere ETF’s $0,0 aan transacties noteerden. De Grayscale ETHE ETF noteerden een uitstroom van $14,7 miljoen. Daarmee is deze ene Ethereum Spot ETF verantwoordelijk voor de slechte dag.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende dagen?

Met name kijkende naar de Ethereum ETF tekent zich een vervelend patroon af. Sinds 2 september 2024 hebben deze ETF’s slechts op 3 dagen groene cijfers genoteerd. Alle andere dagen werden afgesloten met (donker)rode cijfers. Niet best, maar het is wel de huidige staat van de markt van Ether Spot ETF’s.

De verwachting is dat de crypto ETF’s vandaag weer een goede dag doormaken. Dit heeft vooral te maken met de goede prestaties van Bitcoin en Ethereum, ten gevolge van de renteverlaging van de Federale bank van Amerika.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu