Blockchain Stories
Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recent verscheen verrassend nieuws vanuit Zwitserland. Een grote Zwitserse bank kondigde namelijk cryptodiensten aan. Met deze cryptodiensten, zowel de handel als het bewaren hiervan, wil de Zwitserse bank een nieuwe doelgroep aanspreken. Deze Zwitserse bank is hier niet de enige in! Ook een grote Duitse bank heeft nieuwe cryptodiensten aangekondigd. Ook deze bank richt zich hierbij op zowel de handel als het bewaren van digitale valuta.

Samenwerking tussen Commerzbank & Crypto Finance

De Duitse bank Commerzbank heeft in een statement hun samenwerking met Crypto Finance aangekondigd. Dit is een dochteronderneming van de Deutsche Börse die, zoals de naam al aangeeft, veel ervaring in de cryptowereld heeft. De Duitse bank Commerzbank zet deze ervaring graag in op nieuwe cryptodiensten aan hun klanten aan te bieden.

Wat gaat Commerzbank precies aanbieden?

Commerzbank is een grote, gerenommeerde en belangrijke bank in Duitsland. De bank heeft ontzettend veel klanten en gaat onder meer met LBBW en de DZ Bank de concurrentie aan. Ook die banken hebben inmiddels aangekondigd dat ze, in samenwerking met andere bedrijven, cryptodiensten aan gaan bieden. Commerzbank is dus daadwerkelijk de eerste bank die deze nieuwe diensten aan gaat bieden.

Gernot Kleckner, een hoge pief binnen de Commerzbank, geeft aan wat de reden is om de focus op Bitcoin te leggen: “Ons aanbod van digitale activa stelt onze zakelijke klanten in staat om voor het eerst de kansen te grijpen die Bitcoin en Ether bieden”, aldus Kleckner. “Onze gezamenlijke oplossing vertegenwoordigt het hoogste beveiligingsniveau in de handel en bewaring van crypto-activa, wat ook een standaard is die we delen met de Deutsche Börse Group.”.

Vooralsnog richt de Commerzbank zich uitsluitend op Bitcoin en Ethereum. Voor deze altcoins is het bij Commerzbank mogelijk om hierin te handelen en om de digitale valuta bij de Commerzbank te bewaren. Hiermee neemt Commerzbank dus eigenlijk deels de rol van een ‘normale’ crypto exchange in.

Om deze diensten aan te kunnen bieden, heeft de Commerzbank de zogeheten Crypto Custody License in Duitsland gekregen. Met dank aan deze licentie is de bank legaal in staat om de digitale activa diensten aan te bieden.

Ook het bedrijf Crypto Finance is lovend over deze nieuwe samenwerking: “Met een oplossing op maat voor Commerzbank versterken we onze toewijding om veilige digitale activa-oplossingen in heel Europa aan te bieden”, aldus Straeten. “We kijken erg uit naar de samenwerking en naar het ondersteunen van de groeiende vraag naar institutionele cryptodiensten in Duitsland en de EU.”.

Waarom is dit belangrijk nieuws?

Voor de gehele cryptomarkt is dit belangrijk nieuws. Indien meerdere banken op deze manier crypto adopteren, lijdt dit vanzelf tot een massale adoptie van crypto. Dat is, ook volgens veel analisten, het enige dat een volledige uitbraak van crypto wereldwijd nog in de weg staat. Het is daarom een bijzonder goed teken dat de Commerzbank zich op het aanbieden van cryptodiensten gaat richten.

Gaan er ook banken in Nederland volgen? Het kan eigenlijk niet anders. Dit is hoogstwaarschijnlijk een kwestie van tijd.  

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu