Blockchain Stories
Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Historisch gezien is september een slechte maand voor Bitcoin. Daar lijkt deze septembermaand toch enige verandering in te komen. Aangevoerd door de renteverlaging van de FED weet Bitcoin nu behoorlijk groene cijfers te noteren. Is dit een opmaat voor een verdere, aanzienlijke stijging in oktober? Dat behoort zeer zeker tot de realistische mogelijkheden. Het is niet voor niets dat oktober ook wel ‘uptober’ genoemd wordt in de cryptowereld. Weet Bitcoin tijdens uptober een koers van $70.000 aan te tikken? Er zijn meerdere redenen waardoor analisten denken dat dit inderdaad het geval gaat zijn.

Positieve reactie op de renteverlaging

De gister aangekondigde renteverlaging brengt vooralsnog groene cijfers voor BTC met zich mee. De verwachting was dat Bitcoin negatief op deze beslissing zou reageren, maar daar is (voorlopig) nog geen sprake van. Deze positieve reactie op de renteverlaging kan mogelijk zomaar een unieke bullrun in gang zetten. De ervaring leert ons dat externe, economische factoren in veel gevallen de aanjager zijn van een flinke koersstijging van Bitcoin. Daar kan nu ook zomaar sprake van zijn. Het is bovendien vrij uniek dat de FED zo’n forse renteverlaging doorvoert.

Herhaalt de geschiedenis zich?

De renteverlaging kan mogelijk dus een flinke bullrun aanwakkeren. Daarbij is het ook belangrijk om goed naar het verleden te kijken. Met name in de afgelopen jaren was oktober namelijk één van de beste maanden voor crypto. Kijk maar eens naar de gemiddelde stijgingen van de Bitcoin koers in de afgelopen oktobermaanden:

Het zou meer dan logisch zijn als deze geschiedenis zich herhaalt. Voor Bitcoin staan alle seinen op groen, de septembermaand valt historisch gezien relatief mee en de oktobermaand is historisch gezien dus ontzettend goed. Mede hierdoor is een Bitcoin koers van $70.000 in oktober aannemelijk.

Belangrijk ondersteuningsniveau

Op onder meer X wordt veelvuldig gesproken over een belangrijk ondersteuningsniveau dat door Bitcoin verslagen is. Onder meer CryptoRover denkt hierdoor dat Bitcoin binnen 15 á 20 dagen een flinke bullrun in gaat zetten. Aangevoerd door onder meer bovenstaande redenen.

Daarbij zoomt CryptoRover ook in op het zogeheten vallende wigpatroon. Dit wigpatroon houdt zich al enige tijd aan, maar lijkt op korte termijn toch te veranderen. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek en de door CryptoRover getekende lijnen.

Hoe reëel is een Bitcoin koers van $70.000 in oktober?

Een Bitcoin koers van $70.000 in oktober is meer dan realistisch. Met alle dank aan bovengenoemde redenen, het toegenomen beleggersvertrouwen en het algehele sentiment in de markt. Door de renteverlaging wordt investeren bovendien een stuk interessanter dan geld sparen. Dit kan zomaar betekenen dat meer en meer investeerders kiezen voor een investering in Bitcoin.

Daarbovenop komt dat de US aandelenmarkt een nieuwe all time high aangetikt heeft. Net zoals dat dit voor de goudprijs geldt. Volgens CryptoRover kan hier maar één passend vervolg opgegeven worden: Bitcoin die ook een nieuwe all time high aantikt. Volgens zijn analyse duurt het nog 15 á 20 dagen voordat de bullrun ingezet wordt. Vanaf dat moment wordt het wellicht smullen geblazen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu