Blockchain Stories
K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden
Altcoin Nieuws Solana

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens de analisten van K33 Research lijkt Solana momenteel misschien het meest veelbelovende alternatieve layer-1 netwerk naast Ethereum, maar het Sui netwerk zou op den duur die plek kunnen veroveren.

In een rapport dat op 18 september werd gepubliceerd, stelt David Zimmerman, een DeFi analist bij K33, dat Sui’s prestaties kunnen zorgen voor sterke concurrentie voor Solana. Dit komt mede door de unieke architectuur en de aankomende release van hun gameconsole. Hij zegt dat Sui een sterke concurrent wordt binnen de groep van alternatieve layer-1 netwerken.

“Solana trekt vaak de meeste aandacht in de strijd om dominantie binnen de layer-1-netwerken, maar hoewel SOL/ETH met 6% is gestegen sinds begin augustus, is SUI/SOL in dezelfde periode met maar liefst 115% gestegen”, aldus Zimmerman.

Sui geniet groeiende acceptatie in de cryptosector

Hoewel hij erkent dat een deel van de recente koersstijging van de munt mogelijk te maken heeft met marktmisprijzing, benadrukt hij dat SUI toch de juiste voorwaarden heeft om deze koersbeweging te ondersteunen. De munt steeg in een week tijd met 36% in waarde.

Op 17 september kondigde Circle, uitgever van de stablecoin USD Coin, aan dat hun token binnenkort ook op het Sui-netwerk beschikbaar zal zijn. Dit wijst op een groeiende acceptatie en steun voor het netwerk door belangrijke spelers in de cryptosector.

Zimmerman lichtte verder toe dat Sui over de technische mogelijkheden beschikt om een serieuze uitdager van Solana te worden. Zo kan Sui in theorie een maximum van 297.000 transacties per seconde (TPS) verwerken, terwijl dit maximum voor Solana op 65.000 TPS ligt.

Transacties per seconde

Het is echter belangrijk om een onderscheid te maken tussen de theoretische en daadwerkelijke prestaties. In de praktijk heeft Solana bijvoorbeeld een piek van ongeveer 3.000 TPS bereikt, terwijl Sui in juli 2023 maximaal 854 TPS behaalde.

“Sui heeft indrukwekkende technologie neergezet, wellicht de meest baanbrekende in de sector. Toch moeten we nog zien of het Solana daadwerkelijk kan inhalen in termen van praktische prestaties, zoals het gemiddelde aantal dagelijkse transacties”, aldus Zimmerman.

Hij voegde hieraan toe dat dit weleens zou kunnen gebeuren als Sui erin slaagt meer gebruikers en kapitaal naar zijn ecosysteem te trekken.

Beperkt aantal tokens in circulatie

Een belangrijk obstakel voor de lange termijn groei van Sui blijft echter het tokenaanbod. Zimmerman wijst erop dat Sui in mei 2023 is gelanceerd tijdens een periode waarin tokenomics met een lage float en hoge volledig verwaterde waarde (FDV) veel voorkwamen. Hierdoor is momenteel slechts 27% van de totale tokenvoorraad in omloop, wat zou kunnen leiden tot flinke verkoopdruk wanneer in de toekomst meer tokens vrijkomen. Ter vergelijking: momenteel is 80% van de totale voorraad Solana tokens in circulatie.

Een ander positief aspect voor Sui is de aanstaande release van een draagbare gameconsole, genaamd SuiPlay0x1, die wordt ontwikkeld door Mysten Labs, de hoofdontwikkelaar van Sui. Deze spelcomputer, die volgend jaar verwacht wordt, zal vergezeld gaan van een native “Eternals” NFT, die gebruikers mogelijk exclusieve beloningen biedt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu