Blockchain Stories
Hoe Bhutan El Salvador versloeg met 2x zoveel Bitcoin reserves
Bitcoin Nieuws Regulatie

Hoe Bhutan El Salvador versloeg met 2x zoveel Bitcoin reserves

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente bevindingen van Arkham Intelligence hebben onthuld dat Bhutan aanzienlijk meer Bitcoin (Ticker: BTC) bezit dan El Salvador, een land dat bekendstaat om zijn omarming van Bitcoin

Volgens Arkham bevat een groep wallets die gelinkt zijn aan Druk Holdings van Bhutan 13.030 BTC, met een waarde van ongeveer $760 miljoen. Deze holdings zijn meer dan het dubbele van El Salvador’s Bitcoin reserves, die begonnen met accumuleren in september 2021, toen de Bitcoin prijzen rond de $51.700 schommelden.

Deze onthulling positioneert Bhutan als een opkomende speler in de cryptomarkt en benadrukt een bredere trend van crypto-adoptie onder landen.

Bhutan vs. El Salvadorbi

Terwijl El Salvador wereldwijd de krantenkoppen haalde in 2021 door het eerste land te worden dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde, bleef Bhutan’s crypto strategie grotendeels onder de radar. 

De stap van El Salvador werd gedreven door het ambitieuze plan van president Nayib Bukele om Bitcoin te gebruiken om financiële diensten te bieden aan de bevolking zonder toegang tot banken en om de economische groei te stimuleren. 

Sindsdien heeft het land ongeveer 2.380 BTC vergaard, met een nationaal beleid ten aanzien van crypto adoptie.

In tegenstelling tot El Salvador zijn de Bitcoin holdings van Bhutan, beheerd door Druk Holdings, het commerciële orgaan van de koninklijke overheid, veel discreter geweest. De onthulde 13.030 BTC suggereert dat Bhutan’s strategie minder gericht is op publiek beleid en meer op het benutten van Bitcoin als waardeopslag en investeringsinstrument.

Bhutan heeft ook een divers portfolio van digitale activa, waaronder 655 Ethereum (Ticker: ETH) ter waarde van ongeveer $1,50 miljoen, evenals kleinere hoeveelheden BNB en Polygon. 

Deze aanpak duidt op een bredere en meer berekende adoptie van crypto-activa, met de focus op langetermijnwaarde behoud en diversificatie.

Stijgende crypto adoptie wereldwijd

De aanpakken van Bhutan en El Salvador benadrukken de verschillende strategieën die landen hanteren op het gebied van cryptocurrency. El Salvador’s publieke omarming van Bitcoin heeft wereldwijd veel aandacht getrokken en dient als voorbeeld voor andere landen die cryptocurrency overwegen als onderdeel van hun economisch beleid. 

Ondertussen weerspiegelt Bhutan’s accumulatie van digitale activa een bredere trend waarbij nationale instellingen op een meer subtiele manier de crypto markt betreden.

Naarmate meer landen digitale activa verkennen, of het nu voor economisch beleid of vermogensbeheer is, groeit de invloed van crypto op het wereldtoneel. Bhutan en El Salvador vertegenwoordigen, ondanks hun verschillende aanpakken, twee kanten van dezelfde medaille: soevereine entiteiten die de potentie van cryptocurrency als belangrijk financieel activum erkennen.

De ontdekking van Bhutan’s Bitcoin holdings markeert een belangrijk hoofdstuk in het verhaal van de wereldwijde crypto-adoptie en toont aan dat zelfs kleinere naties substantiële stappen zetten in de crypto wereld.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu