Blockchain Stories
BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?
Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Hoewel cryptovaluta vaak worden geassocieerd met snelle winsten en verliezen, zijn er patronen die ons kunnen helpen toekomstige marktbewegingen te voorspellen.

Deze patronen bieden inzicht in de psychologie van marktdeelnemers en zijn waardevol voor handelaren die weloverwogen beslissingen willen nemen. Een veelvoorkomend patroon is het ‘head and shoulders’ patroon, dat vaak wijst op een trendomkeer.

Wat is een ‘head and shoulders’ patroon?

Een ‘head and shoulders’ patroon is een veelgebruikt grafiekpatroon onder handelaren dat wordt ingezet om mogelijke prijsomkeringen te identificeren. Dit patroon wordt gevormd uit drie duidelijke toppen: twee kleinere pieken aan de zijkanten, die bekend staan als de shoulders, en een grotere piek in het midden, aangeduid als de head.

Het patroon wordt voltooid met een horizontale lijn, de zogenaamde ‘nek lijn’, die de toppen van de twee shoulders verbindt. Stel je een schommel voor op een speeltuin: wanneer deze op en neer beweegt, krijg je een beeld dat lijkt op het head en shoulders patroon.

Dit visuele patroon suggereert dat de markt klaar is voor een verandering van richting, vooral wanneer de prijs de nek lijn doorbreekt, wat vaak een sterke indicatie is van een potentiële ommekeer.

De huidige positie van BNB en belangrijke niveaus

Op dit moment bevindt de BNB prijs zich rond de $545, met een cruciale weerstandslijn bij de nek lijn van $560. Deze niveaus zijn van groot belang voor handelaren die willen anticiperen op toekomstige prijsbewegingen.

Als de prijs boven dit kritieke niveau sluit, kan dit een sterke bullish rally ontketenen met een potentieel koersdoel van $725, wat neerkomt op een indrukwekkende stijging van ongeveer 19% ten opzichte van het huidige prijsniveau.

Er zijn echter ook aanzienlijke risico’s aan verbonden: als de prijs onder de $530 zakt, kan dit wijzen op een verzwakking van het bullish scenario, wat mogelijk leidt tot een verdere daling naar $383. Dergelijke scenario’s benadrukken het belang van risicobeheer en het volgen van fundamentele technische indicatoren.

BNB koersgrfiek september2024
Bron: TradingView

Marktsentiment en indicatoren

Het huidige marktsentiment biedt eveneens waardevolle inzichten in de toekomstige bewegingen van BNB. De Relative Strength Index (RSI), een belangrijke momentumindicator, bevindt zich momenteel rond de 54, wat een neutraal momentum aangeeft.

Dit betekent dat de markt momenteel noch overbought noch oversold is, en er voldoende ruimte is voor beweging in beide richtingen, afhankelijk van nieuwe marktontwikkelingen of onverwachte nieuwsgebeurtenissen. Bovendien laten de gegevens van Coinglass zien dat de Open Interest Weighted Funding Rate voor BNB op -0.0083% staat, wat een lichte bearish tendens aanduidt.

Dit suggereert dat shortposities momenteel de overhand hebben, maar dit sentiment kan snel veranderen als de vraag naar BNB plotseling toeneemt door bijvoorbeeld verbeterde marktomstandigheden of positieve nieuwsberichten. Het is voor handelaren cruciaal om deze indicatoren nauwlettend te volgen en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

bnb coinglass OI grafiek
Bron: Coinglass

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu