Blockchain Stories
Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance, nog steeds een van ‘s werelds grootste crypto exchanges, heeft dit jaar een sterke toename gezien in de belangstelling van institutionele en zakelijke investeerders. Volgens CEO Richard Teng is het aantal instellingen en bedrijven met maar liefst 40% gestegen op het platform.

Deze trend weerspiegelt de groeiende interesse van grote financiële spelers in de cryptomarkt, vooral na de lancering van spot Bitcoin en Ethereum ETF’s. Toch benadrukt Teng dat dit slechts het begin is van de opkomst van institutionele investeerders in de cryptomarkt.

Crypto trekt grote spelers aan

Tijdens de Token2049 conferentie in Singapore gaf Teng aan dat steeds meer instellingen op zoek zijn naar manieren om in crypto te investeren, maar dat velen nog terughoudend blijven vanwege de onduidelijke regelgeving.

Het gebrek aan duidelijke wetten en voorschriften vormt voor veel bedrijven een drempel om volledig in te stappen. Teng verwacht dat meer regelgeving en duidelijkheid op dit gebied een nieuwe golf van institutionele investeringen kan ontketenen, wat de liquiditeit van de markt aanzienlijk zou vergroten.

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s eerder dit jaar speelde volgens Teng een belangrijke rol in de sterke prijsstijging van Bitcoin, die in maart 2024 een recordhoogte van $73.000 bereikte. Deze stijging werd grotendeels aangedreven door institutionele kapitaalinstromen, wat volgens hem een voorbode is van wat nog komen gaat.

Binance past zich aan

Binance heeft de afgelopen tijd belangrijke veranderingen ondergaan om zich beter aan te passen aan de verwachtingen van regelgevers. Zo is de organisatie veranderd van een door de oprichter geleid bedrijf naar een bestuur met zeven directeuren. Volgens Teng is dit een bedrijfsstructuur waar regelgevende instanties meer vertrouwd mee zijn, wat het vertrouwen in het platform kan vergroten. Deze verandering vond plaats nadat de oprichter van Binance, Changpeng Zhao, vorig jaar aftrad als CEO in verband met een Amerikaanse rechtszaak en een schikking van $4,3 miljard.

Teng, die in 2021 bij Binance kwam, speelt een sleutelrol in deze transitie en heeft een achtergrond in financiële regelgeving, onder andere als voormalig CEO van de Financial Services Regulatory Authority in Abu Dhabi. Zijn ervaring in de financiële wereld is een belangrijke factor in het managen van de groei van Binance binnen een steeds complexer regelgevingsklimaat.

Toekomstverwachtingen

De groei van institutionele investeringen in crypto wordt gezien als een belangrijk teken van volwassenheid van de markt. Hoewel Bitcoin al sinds 2009 bestaat, zijn het nu vooral de grote spelers die beginnen te erkennen dat cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum een blijvende impact hebben op de financiële wereld. Teng wijst erop dat CEO Larry Fink van BlackRock, ooit een scepticus, nu Bitcoin “digitaal goud” noemt, wat de verschuivende houding van traditionele financiële instellingen weerspiegelt.

Hoewel de prijzen van cryptocurrencies altijd volatiel zijn, verwacht Teng dat we rond september verdere prijsstijgingen kunnen zien door een proces dat bekend staat als ‘halving’, waarbij het beloningssysteem voor Bitcoin miners wordt gehalveerd. Dit soort technische gebeurtenissen hebben historisch gezien geleid tot stijgingen in de Bitcoin koers, en de markten kunnen nu al beginnen op te warmen in afwachting van deze beweging.

Met de steeds groter wordende aanwezigheid van institutioneel geld en de vooruitzichten op verdere regelgeving, lijkt de cryptowereld zich op te maken voor een nieuwe fase van groei en volwassenheid.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu