Tron is een bekende smart contract platform en wordt gezien als een belangrijke concurrent van Ethereum. Volgens een analist heeft Tron zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste layer 1 platforms. Het platform fungeert nu meer als een transactionele laag, vergelijkbaar met Bitcoin.
De evolutie van Tron en zijn nieuwe rol
Oorspronkelijk stond Tron bekend om zijn gaming dapps vanwege de hoge schaalbaarheid en lage kosten. In de loop der jaren heeft het platform zich echter verder ontwikkeld. Een analist wijst erop dat Tron nu een cruciale rol speelt in het bankieren van de onbankbaren en het bedienen van de onderbedienden in ontwikkelingslanden.
Dit doet Tron door zich te richten op het verwerken van vertrouwenloze peer to peer (P2P) transacties. Dit is een andere koers dan platforms zoals Solana, Avalanche en zelfs Ethereum, die zich vooral richten op handel en DeFi.
Door deze unieke aanpak is Tron nu het toonaangevende platform voor stablecoin transfers en internationale overmakingen, vooral in opkomende markten. Een goed voorbeeld hiervan is dat Tron USDT transfers domineert.
Volgens gegevens van TronScan was er op 18 september meer dan $61 miljard aan USDT op Tron, terwijl Ethereum en zijn layer 2 oplossingen dit niet haalden.
Tron vs Solana in stablecoin transacties
Een ander belangrijk punt dat de analist aanhaalt, is dat meer dan 95% van Tron’s gebruikers geen handelaren zijn. Terwijl op platforms zoals Ethereum en Solana het gros van stablecoin transacties voortkomt uit handel, zijn de meeste USDT en stablecoin transfers op Tron gedreven door P2P transacties.
Dit betekent dat slechts 5% van de stablecoin transfers op Tron in het afgelopen jaar afkomstig was van kwaadaardige bots op exchanges. Ongeveer 95% van deze transfers waren dus echte P2P transacties.
De analist merkt ook op dat het stablecoin volume op Tron in september 2024 meer dan $3,3 biljoen bedroeg. In vergelijking met Solana, waar de meeste volumes komen door handelsactiviteiten, toont dit het verschil in gebruik en bedrijfsmodel aan.
Vorige week kondigde Tron een samenwerking met Tether en TRM Labs aan om financiรซle criminaliteit op het netwerk te bestrijden. Samen hebben ze de T3 Financial Crime Unit opgericht om de wetshandhaving te ondersteunen bij het opsporen van criminele activiteiten met USDT.
De partnerschappen en toekomst van Tron
Tron heeft zijn focus verlegd en daarmee een niche weten te veroveren in de markt. Hun samenwerkingen met bedrijven als Tether en TRM Labs onderstrepen hun inzet voor integriteit en veiligheid.
Door actief te werken aan het bestrijden van financiรซle misdrijven, laat Tron zien dat het niet alleen om transacties draait, maar ook om vertrouwen en betrouwbaarheid.
Deze verschuiving naar een meer duurzame en sociale benadering kan een grote impact hebben op de bredere blockchain en cryptomarkt. Tron’s focus op P2P transacties en het ondersteunen van de onbankbaren in ontwikkelingslanden maakt het een belangrijk en duurzaam layer 1 platform.
Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.
Ontvang tijdelijk tot โฌ20 gratis Bitcoin bij OKX
OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en een MiCA licentie op Malta ontvangen. Om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.
- Koop โฌ100 en ontvang direct โฌ20 aan BTC.
Bij OKX handel je in meer dan 160 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.
OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.