Blockchain Stories
$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack
Altcoin Nieuws

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Start met ā‚¬10 gratis crypto bij Bitvavo en handel ā‚¬10.000 gratis

Start nu

De populaire Telegram handelsbot Banana Gun is het mogelijk slachtoffer geworden van een hack waarbij (volgens de laatste cijfers) $1,9 miljoen aan cryptocurrency werd gestolen. Het is nog onbekend wat er precies aan de hand is en waar de oorzaak precies ligt. Het Banana Gun team is nog bezig met het onderzoek. Het lijkt erop dat (op dit moment) 36 van de ruim 272,000 gebruikers slachtoffer zijn geworden van een wallet drainer.

Het Banana Gun team geeft in een update aan dat ze grondig onderzoek hebben gedaan naar hun back-end software en dat ze kunnen bevestigen dat de oorzaak daar niet ligt. Zij vermoeden dat de oorzaak ligt in een front-end kwetsbaarheid. Het onderzoek is nog in volle gang en tot die tijd blijft de bot offline.

Grote impact van de hack

Op donderdag kwamen de eerste meldingen binnen van gebruikers die grote verliezen rapporteerden nadat een mogelijke beveiligingsinbreuk de bot had getroffen. In totaal is er zo’n $1,9 miljoen gestolen uit 36 unieke wallets. Opvallend is dat dit slechts een klein deel is van de meer dan 272,000 gebruikers.

De vraag is dus of dit echt een Banana Gun bot hack is of dat er iets anders aan de hand is.

Banana Gun is een veelgebruikte bot voor het uitvoeren van zogenaamde “token snipe” strategieĆ«n. Dit zijn strategieĆ«n waarbij gebruikers snel handelen bij nieuwe token lanceringen. De getroffen wallets behoorden allemaal toe aan gebruikers van deze geautomatiseerde handelstool, wat de impact van de hack nog groter maakt.

Communicatieproblemen en bezorgdheid in de community

Na de de meldingen heeft het Banana Gun team de bot offline gehaald om het incident verder te onderzoeken. In een bericht op hun Telegram kanaal lieten ze weten dat ze nog geen bewijs hebben gevonden van een algehele kwetsbaarheid in de smart contracts van de bot, wat mogelijk enige opluchting brengt voor andere gebruikers. Toch blijven veel gebruikers ontevreden over de manier waarop het team de situatie aanpakt. Er is kritiek op het gebrek aan communicatie en velen eisen meer openheid en regelmatige updates.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met ā‚¬10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.Ā 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste ā‚¬10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. ā‚¬25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu