Blockchain Stories
Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange
Crypto Exchange Cryptomarkt Update Nieuws

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vanuit Zwitserland verschijnt vandaag opvallend nieuws. De Zwitserse beurs SIX heeft namelijk mogelijke plannen om een nieuwe crypto exchange te lanceren. Het doel van deze nieuwe crypto exchange is om de strijd met bekende crypto exchanges, zoals Binance, aan te gaan. Vandaag kwam Financial Times met dit toch wel opvallende nieuws naar voren.

Gaat deze crypto exchange er 100% zeker komen?

Nee, het is nog niet zeker dat SIX daadwerkelijk met een eigen crypto exchange op de proppen komt. Dit Zwitserse bedrijf heeft aangekondigd om alleen de mogelijkheden te onderzoeken. Dit doet SIX uiteraard niet zomaar. Het bedrijf ziet blijkbaar voldoende ruimte om naast de gerenommeerde partijen nog een nieuwe crypto exchange te lanceren.

Bjørn Sibbern, Global Head of Exchanges van de SIX Group, zei hier het volgende over: “We willen als bedrijf een platform beoordelen om spot cryptohandel en derivaten activiteiten te ondersteunen. Dit doen we omdat de opkomende industrie steeds meer wordt erkend als een legitieme activaklasse”.

Hiermee lijkt Sibbern aan te geven dat SIX voorheen geen geloof in Bitcoin en crypto had. Doordat digitale valuta toch steeds gangbaarder wordt, gaat SIX nu toch de mogelijkheden onderzoek nom hier op in te spelen.

Gunstige cryptoregelgeving

Dat juist een Zwitserse beurs mogelijk met een crypto exchange komt, is niet geheel verrassend. In Zwitserland is namelijk sprake van een gunstige cryptoregelgeving. Vanuit dit land is men bovendien in staat om heel Europa, en de andere continenten, te bedienen. Het is verder niet voor niets dat Zwitserland één van de financiële centra van Europa is. Veel banken hebben hier ook een (hoofd)vestiging.

Daarnaast wil SIX zijn sterke reputatie benutten. Met name onder investeerders in Zwitserland is SIX uitgegroeid tot een gerenommeerde en betrouwbare partij. Met een eventueel nieuwe crypto exchange wil SIX zich voornamelijk richten op institutionele beleggers. Het bedrijf lijkt van mening te zijn dat juist onder deze groep beleggers nog een flinke winst te behalen valt.

Kan SIX de concurrentie aangaan?

Op dit moment domineren partijen als Binance, Coinbase en Bitvavo de cryptomarkt. Veel crypto investeerders hebben bij één of meerdere van deze crypto exchanges inmiddels een account. Desalniettemin lijkt er zeker ruimte te zijn voor een nieuwe partij. Daarvoor lijkt SIX mogelijk de aangewezen partij.

Deze partij weet als geen ander wat het is om een online beurs te lanceren. Tevens heeft dit bedrijf een flink concurrentie- c.q. schaalvoordeel en heeft het al een flinke naam & reputatie opgebouwd. Dit kan er zomaar voor zorgen dat SIX een serieuze, nieuwe concurrent van onder meer Binance kan worden.

Zover is het echter nog niet. De Zwitserse beurs SIX is vooralsnog alleen de mogelijkheden aan het onderzoeken. Kijkende naar de data lijkt er wel ruimte te zijn voor een nieuwe crypto exchange. In de afgelopen twee maanden zijn er namelijk weer veel nieuwe crypto investeerders bijgekomen. Binance, Coinbase en ByBit hebben maar liefst 70% van het gehele handelsvolume in handen. Juist met deze partijen zou SIX de concurrentie aan moeten gaan.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu