Blockchain Stories
Stopt KuCoin in Nederland? Melding stop van dienstverlening op de website
Crypto Exchange KuCoin Nieuws Regulatie

Stopt KuCoin in Nederland? Melding stop van dienstverlening op de website

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

KuCoin, een van de grotere internationale crypto exchanges, lijkt te stoppen in Nederland. Gebruikers krijgen nu een melding te zien die duidelijk maakt dat de diensten in Nederland niet meer beschikbaar zijn vanwege lokale wetten en regels. Dit is een flinke tegenvaller voor Nederlandse gebruikers die actief zijn op het platform, aangezien het als één van de weinige exchanges nog futures trading aanbood.

Update: KuCoin heeft bevestigd geen plannen te hebben om te stoppen in Nederland en geeft aan zulke plannen altijd duidelijk te communiceren. De melding staat nog steeds op de website.

Melding op de KuCoin website

De mededeling waar gebruikers op stuiten in hun handelsomgeving is duidelijk: “Op basis van je IP adres bieden wij momenteel geen diensten aan in jouw land of regio vanwege lokale wetten, regelgeving of beleid.”

De stap om Nederland te verlaten zou niet uit lucht komen vallen. In december 2022 waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) KuCoin al om hun diensten in Nederland te staken. Dit volgde op strengere handhaving van de cryptowetgeving.

Daarnaast had KuCoin op 10 juli 2024 al zijn partnerprogramma in Nederland beëindigd en werd rond die tijd ook alle Nederlandstalige communicatie opgeschort. Het lijkt erop dat de druk van de Nederlandse regelgevers uiteindelijk heeft geleid tot dit besluit.

Wat nu als je nog crypto hebt bij KuCoin?

Voor gebruikers die nog cryptovaluta op het platform hebben staan, is het verstandig om actie te ondernemen. Je kan je geld nog van KuCoin opnemen, maar het is verstandig om hiervoor je VPN te activeren tijdens het inloggen en het opnemen. In sommige gevallen moeten ook extra vragen beantwoord worden.

Populaire KuCoin alternatieven zijn Bitvavo en Bybit. Deze exchanges voldoen aan de Nederlandse regelgeving, waardoor je je cryptovaluta veilig kunt overdragen en blijven verhandelen. Daarnaast biedt Bybit ook spot margin handel tot 10x aan.

Wat betekent dit voor Belgische gebruikers?

Opmerkelijk is dat de melding alleen in Nederland getoond wordt. Belgische gebruikers kunnen vooralsnog zonder problemen gebruik blijven maken van KuCoin, wat aangeeft dat de regels in België anders worden geïnterpreteerd of gehandhaafd. Dit zou kunnen betekenen dat KuCoin voorlopig beschikbaar blijft voor Belgische handelaren, hoewel het niet uitgesloten is dat dit in de toekomst ook kan veranderen als de regelgevende druk toeneemt.

De toekomst van crypto in Nederland

Met de strengere regels voor platforms zoals KuCoin door de DNB, wordt het steeds duidelijker dat Nederland een voorzichtige koers vaart als het gaat om cryptovaluta. De eisen voor crypto exchanges om te voldoen aan lokale regelgeving worden strenger, en platforms die zich hier niet aan houden, worden zonder pardon op de vingers getikt.

Hoewel dit voor sommigen een ongemak kan zijn, brengt het tegelijkertijd meer zekerheid en veiligheid voor gebruikers, aangezien geregistreerde platforms beter in staat zijn om te voldoen aan consumentenbeschermingseisen en anti-witwasregels.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu