Blockchain Stories
Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft een grote daling gezien in zijn derivatenmarkt, wat mogelijk een verschuiving in het marktsentiment aangeeft. 

Het interpreteren van deze daling kan tot verschillende conclusies leiden, afhankelijk van hoe andere factoren, zoals het spot volume, zich ontwikkelen.

Ethereum’s funding rate daalt

Recente gegevens van CryptoQuant onthulden dat Ethereum’s Funding Rate het laagste punt van het jaar heeft bereikt, wat wijst op een scherpe afname van de koopinteresse van derivatenhandelaren. 

De Funding Rate is een belangrijke indicator die wordt gebruikt op de futures markten om de kosten van het aanhouden van long of shortposities te meten. Een negatieve Funding Rate betekent dat short sellers betalen aan long holders om hun posities open te houden, wat duidt op een bearish sentiment.

De daling van de Funding Rate naar het laagste niveau van dit jaar weerspiegelt een afnemende vraag naar het kopen van Ethereum met hefboom via derivaten. 

image
Bron: CryptoQuant

Dit kan op korte termijn een bearish signaal zijn voor de prijs. De afname van de Funding Rate duidt op een gebrek aan enthousiasme van traders in de derivatenmarkt, wat extra druk kan uitoefenen op de prijs van Ethereum.

Potentieel voor een Ethereum short squeeze

Met minder traders die bereid zijn om longposities in te nemen, zou de dalende trend van Ethereum kunnen aanhouden, tenzij spot traders tussenbeide komen om de verkoopdruk te minimaliseren. 

Hoewel de lage Funding Rate een bearish sentiment suggereert, creëert dit ook de mogelijkheid voor een potentiële short liquidatie. 

De negatieve Funding Rate zou snel kunnen omkeren als er voldoende spotkopers de markt betreden. Deze situatie dwingt short sellers om hun posities te sluiten, wat resulteert in geforceerde aankopen (short squeeze), waardoor de prijs kan stijgen.

Hoe het volume van ETH zich heeft ontwikkeld

De analyse van het spot volume van Ethereum door Santiment toonde aan dat het huidige gemiddelde volume stabiel is gebleven op ongeveer $14 miljard in de afgelopen weken. 

image
Bron: Santiment

Dit consistente volume is cruciaal voor het behouden van prijsstabiliteit, vooral nu de Funding Rate van Ethereum is gedaald tot het laagste niveau van het jaar.

Het spotvolume voor Ethereum is relatief stabiel gebleven, met een gemiddelde van $14 miljard. Dit consistente volume heeft ETH waarschijnlijk geholpen om een grote prijsdaling te voorkomen, ondanks het bearish sentiment, wat zichtbaar is in de negatieve Funding Rate. 

Als het spotvolume onder dit $14 miljard bereik daalt, kan Ethereum te maken krijgen met een verhoogde dalende druk. Met de Funding Rate al op record dieptepunten zou een daling van het spotvolume de koopinteresse verder verminderen. Die koopinteresse is nodig om het negatieve sentiment in de derivatenmarkt te compenseren.

De huidige lage Funding Rate geeft aan dat shortposities de derivatenmarkt domineren. Als het spotvolume afneemt, is er mogelijk niet genoeg vraag om de verkoopdruk te absorberen, wat zou kunnen leiden tot prijsdalingen voor Ethereum.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu