Blockchain Stories
Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin is weer in opmars. De recente toename in netwerktransacties toont aan dat er hernieuwde interesse is in deze populaire meme coin. Wat betekent dit voor de toekomst van Dogecoin en wat verwachten de experts?

Volgens de gegevens van IntoTheBlock verwerkte Dogecoin vorige week 1,93 miljoen transacties. Dit is het hoogste aantal sinds begin juli en geeft aan dat er weer volop wordt gehandeld in DOGE.

Deze stijging zou de prijs van Dogecoin, die de afgelopen 90 dagen bijna 20% is gedaald, een broodnodige boost kunnen geven.

dogecoin transactions
Dogecoin aantal transacties. Bron: IntoTheBlock

Toch blijven de transactieniveaus nog onder de piek van februari en maart. Dit maakt een rally naar Dogecoin’s jaarlijkse hoogtepunt van $0,22 onwaarschijnlijk op de korte termijn.

Inzichten van experts en voorspellingen

De mening binnen de cryptogemeenschap over de toekomst van Dogecoin is verdeeld. Crypto investeerder Ted Pillows is optimistisch en gelooft dat Dogecoin de markt kan leiden naar een altcoin season. Hij zegt dat een stijging van DOGE vaak een bredere marktbeweging teweegbrengt.

“Een DOGE pump triggert altijd een Altseason. Dit gebeurde in 2020, 2021 en ook in Q4 2023. Op dit moment vormt DOGE een soortgelijk patroon als in 2021. Als DOGE begint te stijgen, bereid je dan voor op een explosieve Altseason,” aldus Pillows.

Daarentegen is Crypto Kaleo minder enthousiast en verwacht hij dat een grote stijging pas in 2025 zal plaatsvinden.

“Ik verwacht dat het de komende maanden redelijk saai blijft binnen de range waarover ik in mijn laatste post in deze thread sprak. 2025 wordt echter wel spectaculair,” legt Kaleo uit.

Historische prestaties en toekomstige patronen

Op de wekelijkse tijdlijn lijkt Dogecoin een soortgelijk patroon te volgen als tijdens de exceptionele rally in 2021. Destijds handelde de coin binnen een dalend driehoekspatroon tussen $0,026 en $0,036. Toen het uit dit kanaal brak in november van dat jaar, steeg de munt met meer dan 22.000% in de daaropvolgende zes maanden.

Momenteel handelt Dogecoin rond de $0,10 en heeft zich opnieuw een dalend driehoekspatroon gevormd sinds de prijs piekte op $0,22. Als de koopdruk toeneemt, kan er een uitbraak plaatsvinden. Historische trends suggereren dat als de geschiedenis zich herhaalt, de prijs van DOGE met maximaal 461% zou kunnen stijgen, mogelijk tot $0,56.

Echter, een daling onder de $0,097 zou het optimistische vooruitzicht kunnen ongeldig maken. Een breuk op dit punt zou een terugkeer naar een bearish trend kunnen signaleren, waardoor de prijs zou kunnen dalen tot $0,057.

dogecoin koersgrafiek spetember2024
Dogecoin handelt op een koers van $0,10. Bron: TradingView

Impact op de cryptomarkt

Sommige investeerders speculeren dat de prijsbewegingen van Dogecoin een bredere impact kunnen hebben op de cryptomarkt. Als Dogecoin erin slaagt om een significante rally te realiseren, kan dit de weg vrijmaken voor andere altcoins om te stijgen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu