Blockchain Stories
Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainalysis is een vooraanstaand analysebedrijf in cryptomarkt. Dit bedrijf doet onder meer onderzoek naar de wereldwijde adoptie van crypto. In het meest recente rapport van Chainalysis valt te lezen dat er sprake is van een exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea. Om meerdere redenen is deze groei meer dan opmerkelijk te noemen.

Groeiende vraag vanuit Zuid-Korea

Chainalysis heeft onderzoek gedaan naar het prijsverschil tussen digitale valuta’s op Zuid-Koreaanse crypto exchange en internationale exchanges. Dit wordt ook wel aangeduid als de Korea Premium Index. Deze index laat op dit moment een flinke groei zien.

Op basis van deze index trok het analysebedrijf de conclusie dat het prijsverschil groot is. Een daaropvolgende conclusie is dat er vanuit Zuid-Korea een grotere vraag naar digitale valuta is. Het gevolg hiervan is dat er ook grote prijsverschillen zijn ontstaan tussen Zuid Koreaanse exchanges en internationale exchanges.

Toename van institutionele beleggers

Chainalysis heeft ook onderzoek gedaan naar de reden van de toegenomen vraag. Deze toegenomen vraag is onder meer aan de institutionele beleggers in Zuid-Korea te danken. Onder deze groep heeft Chainalysis een flinke stijging wat betreft handelsvolume en -transacties gesignaleerd. Dit geeft mogelijk een bredere adoptie van crypto in Zuid-Korea aan.

Wat ook nog uit het rapport van Chainalysis blijkt, is het hoge salaris voor medewerkers in de Zuid-Koreaanse cryptosector. Uit data blijkt dat het gemiddelde jaarsalaris op ongeveer $99.500 ligt voor deze groep werknemers. Werknemers van de reguliere banken in Zuid-Korea verdienen gemiddeld ongeveer $86.700. Daarmee verdienen de werknemers in de cryptosector dus aanzienlijk meer dan werknemers in de traditionele financiële branche.

Reactie vanuit de Zuid-Koreaanse overheid

De conclusies die Chainalysis heeft getrokken, zijn inmiddels ook door de Zuid-Koreaanse overheid getrokken. De overheid is al in juni 2024 begonnen met het strenger reguleren van de cryptomarkt. Dit doet de overheid onder meer met de Wet op de Bescherming van Gebruikers van Virtuele Activa. Hiermee moeten handelaren beter beschermd worden tegen externe gevaren.

Waarom is dit nieuwswaardig?

Wellicht vraag je je nu af wat we in Nederland met deze informatie moeten? Nou, dat er in een land als Zuid-Korea een toenemende vraag naar crypto ontstaat, is veelzeggend voor de gehele wereld. In meer en meer landen ontstaat een grote vraag naar crypto, waardoor er mogelijk sprake gaat komen van een massale adoptie van crypto. Dat is zeker iets wat de digitale valuta’s nodig hebben om nieuwe hoogtepunten te kunnen bereiken.

Daarnaast is Zuid-Korea een bijzonder land, onder meer wat betreft financiën. Veel Zuid-Koreanen leven in extreme armoede, maar blijkbaar zijn er dus toch nog voldoende Zuid-Koreanen die geld hebben om in crypto te investeren. Of investeren Zuid-Koreanen hun laatste centjes in crypto, aangezien dit niet inflatiegevoelig is zoals de Zuid-Koreaanse Won dat wel is? Het is allemaal goed mogelijk.

Het is in ieder geval veelzeggend dat crypto in Zuid-Korea steeds groter wordt. Overigens geldt dit ook voor andere Aziatische landen. Zo schreven wij recent nog over de mogelijke belastingverlaging op crypto in Japan. Zowel in Japan als in Zuid-Korea is sprake van een brede adoptie van crypto.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu